Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem. Czasem zdarza się, że światła pozycyjne samoistnie się zapalają, mimo, że przełącznik jest wyłączony i nie idzie ich zgasić, nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Co jeszcze bardziej dziwne nie pomaga nawet wyjęcie bezpieczników odpowiedzialnych za muduł świateł (bodajże nr 16 i 41).

Dzieje się to raz na jakiś czas (powiedzmy raz w tygodniu), później problem nie występuje aż do kolejnego razu.

Czy ktoś ma może jakiś pomysł, co to może byc? Nie wiem od czego zacząć poszukiwanie. I jak to możliwe, że światła się nie chcą wyłączyć nawet po wyjęciu bezpieczników odpowiedzialnych za moduł świateł?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Udało mi się ustalić kiedy te światła się samoistnie włączają. A więc uwaga... tylko przy wysokiej temperaturze na zewnątrz/wewnątrz auta, np. gdy samochód postoi trochę na słońcu. Gdy słoneczko zajdzie, temperatura spadnie, to światła się wyłączają. Myślicie, że to rzeczywiście LCM, a nie jakaś wiązka kabli albo inne dziadostwo? Od czego zacząć sprawdzanie?