Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kupilem felgi o rozmiarze 9Jx18 ET32 do mojej e39. no i powstal maly problem bo okazalo sie ze felgi nie podejda do mojej buni a kupowalem je od chlopaka ktoremu bez zadnych dystansow podeszly do e39. U mnie wyglada to tak ze tyl pasuje i nic nie obciera ale z przodu rant felgi trze o amortyzator. W zwiazku z czym potrzebuje zalozyc dystans ok 20mm na przod i teraz pytanie czy zalozyc przelotowy dystans, czy przy tej grubosci lepiej przykrecany? z gory dziekuje za informacje.
Opublikowano

wydaje mi się ze zakładasz za duży dystans. spokojnie wystarczyło by 1,5 lub 1 cm.

kupiłeś wszystkie 4 felgi 9' et32? coś dziwny ten komplet jeśli tak. Ktoś wcisnął Ci może 4 tylne felgi?

Opublikowano
Kupilem wszystkie 4 takie same czyli j9 et32. Tez sie zastanawialem na poczatku czy nei sa to 4 felgi na tyl, ale koles mowil ze mial je w swojej e39 i normalnie mu podeszly bez dystansow.
Opublikowano

sprzedawca powie Ci wszystko to co chcesz usłyszeć.

To oryginalne felgi? pokaż o jakie dokładnie chodzi.

Opublikowano
Rzeczywiscie, z tej stronki wynika ze sa to 4 felgi na tyl. Dokladnie Styling 124 Sternspieche. Wychodzi ze na tyl powinny byc 9jx18 ET32 (takie mam 4 szt.) a z przodu powinny byc 8jx18 ET20. Dziekuje za informacje. Pozostaje mi dzwonic do kolesia i zalatwic z nim jakos ta sprawe, chociaz zakupilem juz dystanse 15mm.
Opublikowano
Juz wsadzilem dystanse 15mm i jest super :) Felga nie wystaje, nic nie obciera, wiec nie ma problemu :)
Opublikowano
Hmm, ale czy to taki problem? moze trafi mi sie okazja i zmienie felgi, kto to wie, a o sprzedazy nawet nei mysle. Dopiero wtedy kiedy bedzie mnie stac na lepszy model ( czyt. M5 ) :)