Skocz do zawartości

316i Dziwne cisnienie w zbiorniczku od chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Bmw e36 Compact + lpg od roku, odkad kupilem to autko to mam problemy z chlodzeniem... Na pocztaku wymienilem nowa chlodnice, pozniej termostat i bylo okej... Pewnego czasu zauwazylem plame pod nogami (uciekal plyn) wiec wymienilem i nagrzewnice... Odebralem od mechanika auto(3 dni temu) i mowil ze jest juz okej... Ale dzieja sie dziwne rzeczy teraz... Obrotu dziwnie sie zachowuja, na zimnym silniku wszystko okej, a gdy silnik sie rozgrzeje potrafai stanac na 1500 i tak stac... (na bezynie nigdy przedtem tego nie mialem) Plyn w chlodnicy gdy auto jest zimne jest okolo polowo, czasem mniej, ale gdy auto jest cieple to plynu jest moze ze 2 - 3 cm od dna ;/ Kiedys jak odrecalem korek to zawsze slyszalem takie "pssssss" teraz nic... Poprostu nie wiem co sie dzieje !! POMOCYYY!! Czyzby mechanik cos "zrabal" ??

Pozdrawiam

_______

Poprawiłem tytuł. Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków obowiązującym w tym dziale, bo następnym razem dam ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Weź na razie dolej płynu, spróbuj odpowietrzyć układ, mechanicy w większości to takie niechluje że potrafią nie podpiąć jakiejś wtyczki do któregoś z czujników, nie dokładnie poskręcać węże itp. Posprawdzaj szczelność, dolot powietrza, gumy, wężyki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób jak radzi kolega ufo000000 i powinno być ok,pamiętaj o ogrzewaniu na max.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
cieknie cos spod auta ;/ Jest jakas tłusta plama, ale poki nie wiade na kanal to nic nie zobacze... myslicie ze to jakis wezyk ??
Opublikowano
Może i wąż, mi jak mechanik auto poskładał to dolewałem litr borygo na pół miesiąca, będąc u kolegi na kanale zobaczyłem że z węża przy chłodnicy leje, dokręciłem opaskę, od roku nic nie dolałem.