Skocz do zawartości

Pytanie do tych, ktorzy dokladali wspomaganie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz wlasnie w poniedzialek moja betty dostala wspomaganko. I wszystko byloby przecudnie, ale mam takie dziwne wrazenie, tak jakbym mial luzy w kierownicy (a wszystko sprawdzone - luzow nie ma :shock: )... objawia sie to tym, ze jadac powiedzmy 100km/h musze czasem skorygowac tor jazdy bardzo delikatnie... no i kierownica lata tak, jakby kola wisialy w powietrzu... nie wiem, moze przewrazliwiony jestem...

A... oponki tak jak powinny byc 195/65/14 przod i tyl... zbieznosc ustawiona, zawieszenie seryjne...

Jakies sugestie?

Opublikowano

masz racje

jestes przewrażliwiony :D :D

a to przez to że to w końcu wspomaganie no nie??

skoro piszeż że żadnych luzów niema

ja mam tą operację też za sobą

ale podobne odczucia miałem jak przekładałemoponki z letnich 205'ek na zimowe 185'ki

normalnie wyjeżdżam od oponiarza i KURDE :mrgreen: :jawdrop: wspomaganie mam??

:duh: niee to wąskie opony :mad2:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

przychodzi mi tylko jedno do glowy - moze zalozyles wspome od silnika m20 i pompa daje mocniejsze cisnienie - z racji ciezszego silnika i szerszych opon....seryjna pompa z E30 325 daje cisnienie 110 bar - sprawdz sobie jaka powinna byc przy motorze M40.....powiem tyle ze czyms na pewno sie roznia bo maja rozne numery w ETK.

Marcin

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Nie :) Pompa jak i cale wspomaganie jest dokladnie od M40 1.8 :) A co do tych "luzow" to juz sie przyzwyczailem :)

Ale moje spostrzezenie - promien skretu zwiekszyl sie o metr z kawaleczkiem :?

Jednak jest to "cena" jaka jestem sklonny zaplacic za posiadanie wspomaganka :roll2:

Pozdrawiam :dance:

Opublikowano
a ja jeszcze chce zapytać czy wymieniałeś łącznik na kolumnie kierownicy ?? ten z dwoma przegubani ??

e61 530dA >> spacer.png