Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

gdzie jest jakiś czujnik który uruchamia czerwoną lampkę w klapie po podniesieniu jej do góry? U mnie lampka świeci się gdy klapa jest minimalnie otwarta, gdy ją otworzę bardziej - gaśnie. Przypuszczam, że styki gdzieś są zaśniedziałe lub jakiś mikro włącznik jest do wymiany. Dzięki za wszelkie porady.

zmieniłem temat żeby było wiadomo o co chodzi

Edytowane przez IgnisDriver
Opublikowano

Kable które idą do tylnej klapy ulegają uszkodzeniu. W wątku który podałem jest wszytko wytłumaczone krok po kroku, wraz ze zdjęciami. Niestety nie mam czasu aby tłumaczyć z angielskiego, ale może ktoś inny się tego podejmie.

Tak wyglądały moje kable:

http://img352.imageshack.us/img352/3010/dsc02836smal.jpg

Problem się zaczął od braku oświetlenia przycisku automatycznego zamknięcia tylnej klapy bagażnika, następnie zaczęło przerywać oświetlenie tablicy rejestracyjnej.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżę temat bo... wczoraj nagle powitał mnie "ulubiony gong" wszystkich posiadaczy BMW i napis, że nie działa lewe tylne światło przeciwmgielne (którego nie używałem jeszcze nigdy!). Po wyjęciu żarówki stwierdziłem, że jest dobra. Zamieniłem ją na próbę z tą od prawego przeciwmgielnego i... wygląda na to, że żarówki są dobre tylko do lewej oprawki nie dochodzi prąd.

Rozumiem, że przecieranie kabelków postępuje - czas się za to zabrać...

No właśnie, od czego zacząć? Głośnik w tylnej części podsufitki?

Opublikowano

Sorry że zapytam o dwie rzeczy :)

czy te kable przecierają się również w sedanie ??

czym spowodowane jest owe przetarcie ?

Pytam gdyż dzisiaj po pracy magicznie dwa razy oznajmił mi komputer że padła prawa żarówka od oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Po kilku minutach się zaświeciła i znów zgasła po czym się zaświeciła :D

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
  • 12 lat później...
Opublikowano
Mam podobny problem z niedziałającym światłem w klapie bagażnika. Sprawdziłem przewody i są ok, oświetlenie w bocznych słupkach działa po otwarciu klapy, nie działa tylko ta lampka w samej klapie. Ktoś ma jakiś pomysł w czym może tkwić problem?
Opublikowano
Czy jest możliwe żeby któryś zamek w klapie był uszkodzony, co miało by wpływać na tą jedną lampkę?