Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie, BMW 320D 99r , moje webasto załącza się często nawet jak otwieram drzwi klapę i takie tam wsadzę kluczyk, chodzi chodzi i gaśnie. Dodam nie mam czujnika temperatury zewnętrznej, juz zamówiłem czy to może być powód tego że się załącza nawet przy tmp zew,25 stopni?
Opublikowano
tak to na pewno jest powodem załączania się webasto , ponieważ nie mając czujnika temp. komputer przyjmuje wartość - 40 C natomiast webasto załącza się poniżej +5 C ! A to że włącza się na chwilę i zaraz gaśnie to pewnie masz walniętą pompkę obiegu cieczy w webasto ( koszt ok. 200zł ) ale najlepiej sprawdź u kogoś kto ma INPE...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

aha dzieki za odp. a czy na czas zamontowania czujnika tmp lepiej jest odlaczyc całkiem webaso? aby na darmo nie chodzilo?

a druga sprawa to taka jak powinno prawidlowo działac? bez odpalenia auta po otwarciu drzwi powinno ciagle chodzic? oczywiscie przy zimnych tmp. u mnie mozemy przyjac ze jest zimno bo mam -40 jeszcze przez jakis czas, nawet jak maske otworze to sie webasto załącza. i Po czasie gasnie.