Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zauwazylem ostatnio ze da sie zamykac szybki z pilota ale po wcisnietym klawiszu zamykania auta. pytanie teraz czy da sie cos zrobic zeby nie trzeba bylo trzymac tego przycisku na pilocie tak dlugo az sie szybki zamkna ?? w swoim poprzednim aucie - a3 mialem cos takiego wlasnie zrobionego pozdrawiam i czekam na jakies typy
Opublikowano

da się tak zrobić, ale tylko mechanicznie.

Sygnał od szyb podłączasz pod jakiś plus, który będzie miał sygnał ok 10s.

Ewentualnie jakiś alarm dokładany, jak masz to też można, ale tylko mechanicznie - nie da się tego zakodować bez rzeźby...

Opublikowano

w poprzednim aucie miałem pod alarm podłączone szybki, ale problem pojawiał się, gdy chciałem w lato zostawić auto zamknięte, ale z uchylonymi szybkami - wtedy misiałem alarm wprowadzać w trym awaryjny.

Rozwiązanie w BMW, jakie mam teraz jest chyba dobre, gdyz jak chcę zostawić uchylone szybki to je zostawiam, a jak chce zamknąć to trzymam dłużej i je dociąga do góry.

Ja bym nic nie zmieniał.

Opublikowano
też mnie to denerwuje ,tymbardziej ,że na sam koniec dochodzi szyberdach ,który się zamyka dopiero po szybkach ,więc czas reakcji ,jest zdecydowanie większy ...

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano

Ehhh wygoda , kiedyś ludzie mieli tylko szyby na korbki i żyli i to ile lat , teraz elektryka i każdy chce lepiej :)

według mnie dobrze jest jak jest . Chce sobie zamknąć szyby trzymam dłużej , co to za fatyga odchodzić od auta i trzymać przycisk , przecież zasięg pilota to napewno ponad 50 metrów . Chyba że wychodzisz z samochodu i biegniesz ile masz sił a kluczyk ma za duże opory powietrza :)