Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z odpaleniem auta. Gdy próbuje je odpalić, kręci,kręci i nic, nie chce zaskoczyć. Byłem u mechanika stwierdził że to przepływomierz. przed tą awarią miałem problem z pływającymi obrotami po odpaleniu. czy aby na pewno jest to przepływomierz czy może silniczek krokowy? mechanik mówi że tylko przepływomierz może unieruchomić auto. proszę o pomoc. czy komplety laik potrafił by to naprawić przynajmniej do tego stopnia aby móc dojechać do mechanika? ma ktoś może fotki gdzie i jak znaleźć przepływomierz?

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

http://img28.imageshack.us/img28/6016/tomandjerrygc.jpg

Nie wiem jak jest w M42 (choć to bardzo podobne silniki) ale u siebie mogę całkiem odłączyć przepływomierz i silnik działa całkiem prawidłowo i niema żadnych problemów z paleniem itp. To że silnik nie chce zapalić to prędzej coś typu czujnik wału korbowego (nie wałka rozrządu).

Kolego podjedź gdzieś (a raczej zaholuj) i podłącz pod komputer-zapewne wyskoczy co masz uwalone, nie będziesz na wszytko po kolei kasy tracił (a taki przepływomierz kosztuje). I powiem Ci-zmień raczej mechanika bo nie tylko przepływomierz może auto unieruchomić.

Opublikowano
Powinien zapalić bez przepływomierza. Podstawową sprawą jest ustalić czy jest iskra na świecach. Jeżeli iskra jest to wina leży po stronie układu paliwowego, a jeżeli nie ma to prawdopodobnie króryś czujnik prędkości. Przyczyną może być też uszkodzenie mechaniczne silnika, np układu rozrządu, ale przy napędzie łańcuchem prawdopodobieństwo jest bardzo małe.
Opublikowano
przyczyną był przepływomierz, wystarczyło odłączyć go, zapalic silnik ( silnik pracował bardzo nierówno) zgasic silnik i podłączyc przepływomierz, autko jak nowo narodzone. dzieki za pomoc :)