Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Koledzy mam pytanko . Z tyłu wymieniałem tuleje pływające no i teraz chciałem ustawić zbieżność . Teraz moje pytanie o tuleje które znajdują się pod progiem , Czy jak włoże breszke między te ucho (które trzymie tuleje) a wahacz i naciągam to wahacz przesuwa się w prawo i lewo ale nie dotyka tego ucha . Sprawdzałem tuleje niby jest ok (nie wyrwana) ale czy to normalne ? Podczas jazdy nic nie stuka a nie chcę bez sensu wydać pieniędzy na ustawienie zbieżności . Właśnie nie wiem czy ta tuleja ma być taka elastyczna czy jest do wymiany.
Opublikowano
Wszystko zależy od tego jak długa jest ta breszka i jakiej używasz siły. To test tuleja metalowo-gumowa i założenia ma trochę pracować. Jeżeli nie jest całkiem padnięta to bez demontażu ciężko określić czy jest zużyta. Może mieć niewielkie pęknięcia które będą powodowały że będzie bardziej wiotka.
Opublikowano
Byłem dzisiaj sprawdzić tuleje i są ok . Mechanik powiedział że to normalne . Ja do sprawdzenia używałem breszki 50cm dłg. Wahacz pracował około 3-4 mm max na podniesionym aucie .