Skocz do zawartości

316i e36 brak cisnienia oleju w silniku jaka przyczyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Brak oleju,uszkodzona pomra,urwany ssak-pisz cos wiecej ,jak do tego doszło,jaki dzwiek wydaje silnik jak rozruchem krecisz.Tylko nie odpalaj i nie jezdź.
Opublikowano
wlaczyla mi sie kontrolka zatrzymalem sie dolalem oleju bo faktyucznie bylo za malo i juz kontrolka nie chce zgasnac smarowanie jako takie jest bo nie slychac zeby cos walilo panewka sie odezwie od czasu do czasu
Opublikowano
Ja też to właśnie przerabiam w m42. Mechanior odrazu stwierdził że ciśnienie słabo, nawet po tym że na niskich włychać jak by to był zniszczony M40 a jak dodaje się gazu silnik pracuje jak zegarek, cichutko. Podejżenie padło na niewydolna pompę oleju. Wiem tez że za ciśnienie oleju odpowiada spreżynka która jest włożona od strony miski olejowej. Mam te wszystkie częsci od M43B16, ale na stronie BMW widzę że oba silnki są bardzo podobne. To co ja chce wymienić to jest to samo. Ten sam numer seryjny czy tam numer części.
Opublikowano
Zmierz ciśnienie ciśnieniomierzem.. Możesz mieć np. uszkodzony czujnik oleju, albo zwarcie kabla do masy. Kontrolka zapali się wtedy mimo że z ciśnieniem będzie wszystko ok.