Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Moj problem polega na tym, ze przy zdecydowanym hamowaniu przy wiekszych predkosciach (powyzej100km/h) zaczyna trząść kierownicą (bardzo mocno). Byłem na stacji diagnostycznej i nie znalezli defektu. Wiem tyle, ze nie sa to koła, amortyzatory,tarcze. Niebezpieczna sprawa, pomóżcie!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawie pewne , że tuleje górnych wahaczy do wymiany. Bardzo częsty przypadek. Obejrzyj je dokładnie.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Tuleje górnych wahaczy w dużym prawdopodobieństwie. Koszt z wymianą wyniósł mnie około 500 PLN (mniej więcej, bo zmieniałem jednocześnie też inne rzeczy). Są to te, które pokazałeś w linku, też montowałem Lemfordery.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja bym jednak nie wykluczal tarcz, u mnie wlasnie tarcze to powoduja chociaz nie dawno zmieniane na orginal, podobno sie zdarza, a tarcze z zewnatrz wygladaja ok tzn nie sa zuzyte.

pzdr

Opublikowano
Jest szansa że są to tarcze. Np. było mocne hamowanie przed kałużą, tarcza gorąca się wypaczyła i ma delikatne bicie, którego tak od razu nie widać, ale czuć przy hamowaniu. Można spróbować przetoczyć tarcze - koszt ok. 40 pln za sztukę.