Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Czy można w jakiś sposób, zaprogramować auto, tak aby np. domykając szyby skladały się lusterka?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temat wałkowany ze 3 razy. Odpowiedz brzmi NIE. Przed zakładaniem topicu trzeba poszukac.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
nie chce sie kłucic ani zostać zbruzgany ale na forum niemieckim wyczytałem kiedys że można to jakos podłaczyć bedzie to działac tak jak domykanie szyb przy zamykaniu dłużej przytrzymując przycisk
Opublikowano
doprogramowac mozna ale trzeba je pierw miec

zwykle ci sie niezloza

Zwykłe czyli jakie? A które to są niezwykłe?

Ja widzę metodę dość prymitywną. Wyczaić przewód sygnałowy domykania szyb, połączyć go włącznikem składnia lusterek, wtedy impuls domykający szyby złoży lub rozłoży lusterka. Ale przy każdorazowym domykaniu, otwieraniu będzie machało lusterkami.

Opublikowano
no chyba o skladane mi chodzi przeciez

Więc, gdybym nie miał składanych to bym się nie pytał.

poza tym niema dodatkowego kolego kabla od domykania szyb

Mówisz, że nie ma dodatkowego przewody, czyli wiesz cos jest, więc?

Osobiście nie wiem czy jest to akurat przewód czy kostka, ale napewno nie jest to bezprzewodowe;-) Lusterka muszę od czegoś dostawać impuls żeby się złożyć. Zdejmę boczek to będę wiedział.