Skocz do zawartości

316ti Na cieplym silniku lataja obroty. Video

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Opisze przypadek ktory mi sie stal dopiero dzisiaj.

Chcialem zalozyc plastikowa oslone (ta z logiem BMW) na pokrywe zaworow, bo mialem ja zdjeta. Musialem kawalek podszybia zdjac aby to zalozyc. Tu przy tym podszybiu co sie wykreca i zdejmuje przechodzi taka wiazka kabli zaizolowana. Nie wiem czy moze cos pociagnalem za mocno ta wiazke czy co i cos sie gdzies moglo rypnac, ale po tym zabiegu obroty na cieplym silniku zaczely mi latac. Zalaczam Video przed chwila nagrane. Dzieje sie to tylko na cieplym. Na zimnym chodzi idealnie. Pomocy. Co moglo sie stac.

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=NR87jj85OuE

--

INPA screen (tam gdzie zaznaczone lata .. 700-795, roznie, czasem nawet wyzej....

http://zoz.kolobrzeg.pl/temp/err1.jpg

E46 318D 180KM
Opublikowano
Przyjrzyj się dobrze może przy zakładaniu obudowy przez przypadek spadł jakiś przewód od podciśnienia,sprawdź przewody przy odmie,kolektorze ssącym itp mi to wygląda na lewe powietrze
Opublikowano
Teraz odpalilem i na zimnym super, jak si enagrzeje i przejdzie na cieple to pochodzil chwilke ok i znow nierowne obroty..podnioslem maske i zauwazylem jak pochodzil chwile tam od strony szyby przedniej za pokrywa zaworow z tyl tam jakby jakies lekki jasny dym mi lecial...:/ co to kurcze moze byc. :( gdzies z tyl tam nizej..
E46 318D 180KM
Opublikowano

posprawdzalem dobrze i przecieka mi pompa wacum. Czy to moze byc tego wina, ze na niskich (tylko na niskich) obrotach teraz mi obroty skakac zaczely...i po chwili tam z tej okolicy zaczyna leciec dym...pewnie z pompy cos wycieka i kapie na rozgrzany silnik czy co..

Czy jesli przecieka pompa wacum moze byc to przyczyna nierownych obrotow na Cieplym silniku ?

I jakie powinno byc prawidlowe cisnienie tam? Jaka to jest wartosc w INPA to sprawdze i gdzie to znalezc?

E46 318D 180KM