Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Jestem posiadaczem od niedawna tego autka. Jechałem sobie na zakupy zgasiłem go i poszedłem, gdy wróciłem chciałem normalnie uruchomić silnik ale się nie dało. Po dłuższym męczeniu się z zapaleniem w końcu zapalił, ale silnik nie pracuje równo to znaczy gdy dam mu więcej na pedale przyśpieszenia to tak jakby się dławił:/ a żeby mógł się wkręcić na obroty to trzeba naciskać pedałem tak jakby to był silnik na gaźniku :/ jak tego się nie zrobi to zgaśnie całkiem. Nie wiem o co chodzi. W aucie jest zamontowany gaz ok1 miesiąca i na gazie silniczek ładnie pracuje na wolnych i ładnie przyśpiesza. Byłem na diagnozie ale diagnosta się śpieszył i dokładnie mi nie powiedział co i jak, ale wykrył błędy przepływomierz i lambdy, z przepływomierzem może być tak że ten błąd powstał z mojej przyczyny bo rozpinałem wtyczkę od niego aby sprawdzić jak chodzi i faktycznie na benzynie uruchomił się bez problemu ale nie wchodził dobrze na obroty po podpięciu z powrotem wtyczki silnik zaczął kulać. Pojechałem po przepływomierz sprawny, i wymieniłem ale to nic nie pomogło, ten sam obiaw. Proszę o pomoc bo już nie wiem co może być :/ może zbyt niskie ciśnienie na listwie wtryskowej ??
Opublikowano
Witam okazało się że winą tego było zbyt niskie ciśnienie na listwie ok 0,2 bara po wymianie pompki wszystko wróciło do normy, nie wiem czemu ale pompka się rozszczelniła :/ Pozdrawiam i zamykam temacik