Skocz do zawartości

E36 silnik m43 1.6 nie równa praca na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Jestem posiadaczem od niedawna tego autka. Jechałem sobie na zakupy zgasiłem go i poszedłem, gdy wróciłem chciałem normalnie uruchomić silnik ale się nie dało. Po dłuższym męczeniu się z zapaleniem w końcu zapalił, ale silnik nie pracuje równo to znaczy gdy dam mu więcej na pedale przyśpieszenia to tak jakby się dławił:/ a żeby mógł się wkręcić na obroty to trzeba naciskać pedałem tak jakby to był silnik na gaźniku :/ jak tego się nie zrobi to zgaśnie całkiem. Nie wiem o co chodzi. W aucie jest zamontowany gaz ok1 miesiąca i na gazie silniczek ładnie pracuje na wolnych i ładnie przyśpiesza. Byłem na diagnozie ale diagnosta się śpieszył i dokładnie mi nie powiedział co i jak, ale wykrył błędy przepływomierz i lambdy, z przepływomierzem może być tak że ten błąd powstał z mojej przyczyny bo rozpinałem wtyczkę od niego aby sprawdzić jak chodzi i faktycznie na benzynie uruchomił się bez problemu ale nie wchodził dobrze na obroty po podpięciu z powrotem wtyczki silnik zaczął kulać. Pojechałem po przepływomierz sprawny, i wymieniłem ale to nic nie pomogło, ten sam obiaw. Proszę o pomoc bo już nie wiem co może być :/ może zbyt niskie ciśnienie na listwie wtryskowej ??
Opublikowano
  • Autor
Witam okazało się że winą tego było zbyt niskie ciśnienie na listwie ok 0,2 bara po wymianie pompki wszystko wróciło do normy, nie wiem czemu ale pompka się rozszczelniła :/ Pozdrawiam i zamykam temacik