Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Chciałbym się od Was dowiedzieć czym różni się sprzęgło do samochodu >>sprzęgło układu napędowego<< z klimatyzacją od tego bez?? Nie bez powodu o to zapytałem, gdyż różnica w cenie to ok. 200PLN, a żeby było jeszcze dziwniejsze to sprzęgło do samochodu z klimą jest tańsze...Podobno ilość zębów oraz średnica się zgadza, ale mam nie próbować, bo nie będzie pasowało :/ Ewentualnie jakby mógł ktoś zaproponować sprzęgło do tego auta to było by super, bo obecnie jestem w fazie poszukiwań ;P

E34, 1991, 2.0 24V w benzynie, bez gazu, bez klimy, limuzyna - chyba wszystkie dane..

Czekam na szybką odpowiedź i pozdrawiam ;)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Wersja z klimą posiada koło zamachowe dwumasowe, zaś wersja bez klimy koło zamachowe jednomasowe. Kpl sprzęgłowy różni się dociskiem i do koła jednomasowego jest droższe.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Wersja z klimą posiada koło zamachowe dwumasowe, zaś wersja bez klimy koło zamachowe jednomasowe. Kpl sprzęgłowy różni się dociskiem i do koła jednomasowego jest droższe.

Ok wielkie dzięki ;) Teraz już wszystko wiem ;)

Opublikowano
i to tak w każdej wersji silnikowej jest rozgraniczane na wersje bez dwu masu w stosunku do zastosowania klimy :?: