Skocz do zawartości

535 jaka przyczyna? - układ kierowniczy, klima, uszczelka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was 3 pytanka od jakiegos juz czasun cosik sie dziwnego dzieje z moim autkiem... zawsze jak rano jade do pracy dziwnie trzesie kierownica jest to zauwazalne wczesnij czegos takiego nie mialem po przejechaniu gdzies 2-3 KM objaw znika co to morze byc ? i jeszcze jedno pytanko mam do was cos chyba dzieje sie z klima bo coraz glosniej zaczyna chodzic wczesnij prawie jej nie bylo slychac a teraz jakies dziwne dzwieki do chodza klima chodzi tak jak potrzeba ale wczesnij nie chodzila tak glosno wie ktos co to moze byc ?...acha no i 3 sprawa jak robilem przeglad oleje i takie tam okazalo sie ze mam sparciale uszczelki pd klawiatura i swiece po obu stronach plywaly w oleju koles powymienial fajki zalozyl nowe swiece poprzemywal cewki i wszystko bylo gites ale zauwazylem ze czasami autko ma nie rowne obroty faluja gdzies miedzy 500-600 dodam ze jest to V8 wiec powinno byc chyba caly czas jak nalezy..ale to tylko czasami i prawie jest to nie zauwazalne ale sie zdarza co to morze byc ?... to wszystko troche mam do was pytan ale kogo mam sie pytac jak nie specow od BM-ek :D

Z gory dzieki

Pozdrawiam...

E39
Opublikowano
wg mnie spece są na tyłach powązek zapomniałem jaka to ulica wejdź sobie w polecane warsztaty tan znajdziesz zakład wygląda obskurnie ale sami woza sie BMW i naprawiajją własciwie tylko BMW i kasują w normie nie jak ASO;)
howgh!
Opublikowano

Falowanie moze byc powodowane przez sonde lambda, na wszelki wypadek mozesz tez przeczyscic krokowca...a mozliwe ze przepływka tez szwankuje...ale najlepiej poprostu jechac na komputer i wszystko powinno wyjsc czarno na bialym co dolega Twojej Vósemce :)

pozdrawiam

Opublikowano

halasujaca sprezarka klimy to zazwyczaj albo konczace sie sprzeglo

kompresora albo tragicznie niski poziom oleju - w obu przypadkach

nie polecam eksploatowania klimy zanim nie dokona sie jej powaznego

przegladu w warsztacie od klimatyzacji - inaczej grozi zatarcie kompresora

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

a co moze byc za przyczyna jesli chodzi o kierownice i obroty silnika ?... z ta trzesaca kierownica dodam ze zdaza sie to zawsze rano i po przejechaniu tak do 2KM wszystko sie stabilizuje... i jakie powinny byc normalne obroty przy zimnym silniku i rozgrzanym dodam ze mam E39 535 ?...

Pozdawiam

E39