Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od kilku dni jestem posiadaczem bmw 528 E39. niestety mam problem z uruchomieniem tv. Mimo wielu prób na ekranie jest tylko śnieżenie.

moze byc wiele przyczyn !

1. mieszkasz w miejscu gdzie jest slaby sygnal i nie dochodza zadne fale TV

2. moze kupiles BMW z dokladana Navi i ktos nie podłączył anten ::)

Najlepiej na początek sprawdz w bagazniku czy do srebrnej puszki podłączone masz Anteny !

http://img379.imageshack.us/img379/5543/pict01004lt.jpg

Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano
Anteny mam podłączone a mieszkam w Warszawce więc sygał powinien być dobry. Wszystkie urządzenia wyglądają na fabryczne i nie widać żeby ktoś tam grzebał.Próbuję różnych ustawień ale na razie bez powodzenia. Może masz jakieś pomysły ?
Opublikowano
Siema! Spędziłem dzisiaj dwie godziny próbując różne ustawienia i nic .Bdę musiał rozejżeć się za jakimś fachowcem, chyba że masz jakieś jeszcze pomysły.
Opublikowano
Próbowałem różnych kombinacji.Powiedz jak się do tego zabrać od początku.Krok po kroku.Działam po omacku-metodą prób i błędów bez specjalnych rezultatów.
Opublikowano
otwórz tylną klapę bagaznika po lewej stronie kolo zmieniarki zobacz czy wszystkie kable są podłączone do tunera i anteny.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
zobacz jeszcze czy kable które wychodzą od Tunera(takie dwa czarne) idą do słupka przy tylniej szybie czy tam sie nie odłaczyły, być moze jeszcze wzmacniacz do któego idą własnie te kable się odłaczył od anteny w szybie albo pękła w szybie ścieżka antenowa:(