Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, że temat dublowany kilka razy, ale wydaje mi się, że to coś nietypowego...

Podczas ostatniej zimy, jak spadł świeży śnieg to postanowiłem się troszkę pobawić na swoim podwórku w postaci kręcenia 'bączków'. Nieoczekiwanie chwile później zaświeciły mi się kontrolki ABS + kontrola trakcji. Dwa dni później była odwilż i kontrolki zgasły...

Od tamtego czasu codziennie rano występuje takie dziwne zjawisko:

1. Przekręcam kluczykiem włączając zapłon i wszystkie kontrolki gasną - czyli prawidłowo

2. Silnik samochodu się uruchamia, ale w tym samym czasie na 1/2s włączają się TYLKO kontrolki ABS + trakcja i gaśnie

Bywają dni, że tego nie ma podczas rozruchu silnika w ogóle.

Dzisiaj znów podczas jazdy zapaliły się kontrolki i nie zgasły. Dodam, że nie mam problemów z prędkościomierzem itp. Chodzi tylko o te kontrolki...

proszę o pomoc

pozdrawiam :)

Opublikowano

Pewnie śniedzieją styki przy którymś czujniku i wilgoć robi swoje.

Podłączenie pod kompa wszystko wyjaśni.

Opublikowano

W którym miejscu znajdują się te czujniki od ABS-u ?

Niebawem będę wymieniał tarcze hamulcowe, dlatego będę mógł się temu przyjrzeć z bliska, tylko muszę wiedzieć gdzie patrzyć ;)

Opublikowano

ja miałem to samo, okazało się że czujnik abs-u padł w jednym kole, a wszystko zaczeło się po kompleksowym myciu podwozia;/ na myjni;/

Pozdro.

SEX DRUGS AND ROCK'N ROLL :)