Skocz do zawartości

318i niewielki problem z E36 ( migacz ,wycieraczki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z migaczem lewy przód.A mianowicie przestał działać.I podczas kiedy włączam lewy kierunkowskaz to dzwięk i częstotliwość migania jest częstsza aniżeli w prawych.

Drugi problem polega na tym ,że wycieraczki działają mi tylko na najszybszym biegu ,a czasem w ogóle.Sz ukałem modułu w miejscu gdzie otwiera się maskę (dzwignia lewa strona pod kierownicą ) ale go tam nie znalazłem.

I przy okazji chciałem zapytać jaki płyn hamulcowy ,olej ,płyn chłodniczy ,możecie polecić.

Z góry dzięki za odpowiedz.I sorry jeśli pytania są debilne ,ale to moje pierwsze BMW :mrgreen:

p.s. samochód to BMW E36 318i 1995r

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

"nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi" :wink:

przyśpieszone mryganie migacza to przeważnie przepalona żarówka

co do wycieraczek sprawdzaj w czasie jazdy - jak stoisz automatycznie się przełączają na czasowe (jeśli są na wyższym "biegu")

płyn hamulcowy pewnie DOT 4 ale dla pewności, sprawdź - pisze na korku zbiorniczka

chłodnica - petrygo nie ma sensu przepłacać to tylko płyn chłodzący (woda z glikolem)

olej silnikowy najlepiej taki jak masz wlany

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano
Wielkie dzięki za szybką odpowiedz :) Niestety wyskoczył mi kolejny problem.A mianowicie ,centralny zamek mi zwariował.Drzwi z prawej strony przód i tył ,w ogóle nie reagują na nic.Nie można ich w żaden sposób otworzyć ,ani z zewnątrz ani od wewnątrz.Pojęcia nie mam co to może być.Sprawdzałem bezpiecznik,później odłączyłem i ponownie podłączyłem akumulator ,ale i to nie dało żadnego efektu.
Opublikowano

próbowałeś kluczykiem od strony pasażera czy z pilota otwierać?

stawiam na brak masy lub zaśniedziałe styki (zakładam że bezpieczniki sprawdziłeś)

Opublikowano
Tak, bezpieczniki sprawdzałem.Dzrzwi ani drgną ani od środka, ani od zewnętrznej strony.Próba otwarcia od strony pasażera też nic nie daje.Tak się zastanawiałem, czy jest gdzieś jakiś moduł odpowiedzialny za centralny zamek.Bo szukałem czegoś na ten temat i nie mogę znaleźć.
Opublikowano

"moduł komfortu" jest za schowkiem pasażera odpowiada za centralny zamek

jednak jak z kluczyka nie da rady otworzyć to raczej troszkę dziwne

spróbuj zapasowym kluczykiem mi się oryginał wyrobił i mogę nim tylko zamknąć auto :) zapasowy za to działa bez zastrzeżeń

• 1 miesiąc temu...