Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszedłem wczoraj pod moje maleństwo :) i zauważyłem że zaczyna pocić się uszczelka na misce olejowej to kupiłem już uszczelkę i teraz chciałbym zapytać czy dużo roboty jest z wymianą uszczelki i czy potrzebny jest do tego klucz dynamometryczny (bo tak jakiś kolega mi mówił )
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dużo. Trzeba trochę opuścić cały wózek z zawieszeniem i od góry podwiesić na czymś silnik. Pomimo tego z wyjęciem miski i tak trzeba się trochę nagimnastykować. W domowych warunkach raczej bym się za to nie zabierał.
Opublikowano
u mnie robociznę wycenili też na 300zł

Tanio jak barszcz. Tutaj w Stanach chca 600 USD za ta robote.

Upewnij sie jeszcze czy to napewno ta uszczelka przy misce. Bardzo czesto olej wycieka spod uszczelki obudowy filtra oleju i leje sie na wszystko co ponizej - od spodu wyglada tak, jakby to sie z uszczelki przy misce lało a jednak tak nie jest.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja to przy swojej E46 zrobiłem sam, trochę pracy przy tym jest ale przy okazji wymieniłem poduchy silnika. Chyba zaoszczędziłem 300zł :lol: :lol: :lol: