Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie Koledzy. Oglądałem (na żywo czy zdjęcia) już trochę e46tek, mają kierunki żółte lub białe. Przyjrzałem się dziś swojej. i w głowę zachodzę, dlaczego z przodu mam kierunki białe, a z tyłu żółte? Auto jest na 90% bezwypadkowe, wszędzie te same szyby, blachy równe (czujnik). Proszę o szybką odpowiedź za którą z góry dziękuję :) Ps. Jeśli powieliłem to so sorry, ale gubię się jeszcze trochę w tym forum. Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po prostu poprzedni właściciel zmienił kierunki na białe. Albo po wypadku (co wykluczasz) lub zwyczajnie dla estetyki. Najczęściej wymieniane są też te boczne, taki tani tuning.
Opublikowano
Fabrycznie całe auto ma kierunki w jednym kolorze - albo żółte, albo białe. Pewnie będzie tak, jak napisał kolega zielo. Ewentualnie przyjrzyj się przednim, czy są w oryginale. U siebie wymieniałem jedną sztukę, bo łuszczył się odbłyśnik - za oryginalną używkę w dobrym stanie musiałem dać 150 zł, gdy tymczasem komplet nowych zamienników kosztował niecałą stówę. Cena niewysoka, łatwa wymiana - ktoś pewnie chciał poprawić sobie prezencję auta i wymienił. Z tyłem nieco gorzej, głównie ze względu na koszty. A boczne jakie masz?

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
Ja z tylu mam zolte a z przodu biale....ale dostałem pomaranczowe stare zapakowane w kartonie.....koles po prostu zmienil bo ładniej wyglada i wydaje sie byc troche mlodsze auto...
Opublikowano
Fabrycznie całe auto ma kierunki w jednym kolorze - albo żółte, albo białe. Pewnie będzie tak, jak napisał kolega zielo. Ewentualnie przyjrzyj się przednim, czy są w oryginale. U siebie wymieniałem jedną sztukę, bo łuszczył się odbłyśnik - za oryginalną używkę w dobrym stanie musiałem dać 150 zł, gdy tymczasem komplet nowych zamienników kosztował niecałą stówę. Cena niewysoka, łatwa wymiana - ktoś pewnie chciał poprawić sobie prezencję auta i wymienił. Z tyłem nieco gorzej, głównie ze względu na koszty. A boczne jakie masz?

Boczne mam cholera białe! Zupełnie nie rozumiem...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A z czego tu robić problem? Poprzednik zmienił kierunki przód i bok na białe, bo takie ładniej wyglądają (podobno). I najłatwiej/najtaniej je wymienić.
Opublikowano
problem taki że czuje w tym jakiś wałek. Ale czujnik pokazuje grubość lakieru wszędzie tą samą więc chyba ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
więc chyba ok

Właśnie sam sobie odpowiedziałeś - z reztą taka odpowiedź padała już wyżej. Śpij spokojnie i ciesz się z jazdy (oczywiście nie obie czynności na raz :D ).

Ewentualnie możesz pomyśleć nad zmianą tyłu pod kolor. Ja bym tak zrobił.

Opublikowano
Czy fabrycznie kierunki mają być białe powie Ci ASAP. Podasz swój VIN i w pozycji 785 powinno: WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS