Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

bmw e39 2001r z radem cd business, rok temu w garazu samodzelnie dokladalem wzmacniacz tube basowa...

do radia dokupilem na allegro taki adapter wpiolem sie w kostce do kabelkow glosnikowych i na adapterze mialem wyjscie na chnche do wzmacniacza...

rok czasu bylo OK

ostatno mam non stop zwarcia na tubie... wlaczam kierunkowskazy wszystko idzie na tube, awaryjne, dmuchawe-nawiew, otwieram szyby elektrycznie wszystko idzie na tube zwarcie

bylem w dwoch serwisach ktore sie specjalizuja w bmw, podpinalismy pod kompa z autem wszystko OK nie ma zadnego zwarcia, natomiast ne powiedzieli dlaczego mam takie zwarcie na glosniku basowym....

czy ktos sie z czyms takim spotkal ??

probuje se dostac do tego adaptera ze radiem, lecz nie pamietam jak wyciagalem to radio do przerobki, szukajac na forum rozw demontaz radia, wyciagam galke i nie mam tam zadnej srubk ;/ tylko dziurka....

Opublikowano

Stawiam na adapter z allegro.

Zajrzyj do niego i zobacz co się tam dzieje, bo w/g mnie masz gdzieś przebicie i zapewne nadtopiły się kabelki w tym adapterze.

Generalnie wzmak powinieneś podłączyć plusowo, grubym kablem z bezpiecznikiem bezpośrednio pod aku, a masę najlepiej też z aku, chyba że jest daleko to pod jakąś śrubę nadwozia.

Nie wiem co podłączyłeś chinchami pod adapter, ale jak podłączysz wzmak, tak jak opisałem to wtedy masz wyjście na tubę ze wzmaka, a pod radio musisz wpiąć się w pin odpowiedni w/g schematu.

Opublikowano

wszystko dobrze podpialem wg opisow z forum ;)

wzmak plus do aku, masa tez, potem zmienialem na srube bo myslalem ze to moze przez to....

tez stawiam na ten adapter ze sie zepsul, tylko teraz nie moge wyciagnac radia ;/

probowalem ta metoda, wyciagniecia galki od radia i na dole pod pokretlem z ta zapadka...ale cos mi nie wychodzi