Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

bardzo proszę o pomoc

jakby ktoś mógł mi opisać co oznaczają wykresy w live data w inpie

siedzę już długo ze słownikiem i nic mi się nie sklei a to dla mnie bardzo ważne bo problem mam ogromny z e 36 2,5 tds brak mocy ogromny :cry:

http://bmw-diesel.pl/download/file.php?id=466

http://bmw-diesel.pl/download/file.php?id=465

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
wklej cale wykresy a nie tylko lewa czesc, chyba ze tylko mi sie tak wyswietla :] to Ci cos przetlumacze ;)
e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano

Masz wersje przed czy po lifcie? (czy ma przepływomierz) podejrzewam że przed. Z słupków wynika że jest problem z czujnikiem powietrza bo pokazuje -40C i z dawka paliwa która u Ciebie wynosi 3,03 a powinna być ok 4-4,5 i na drugim screenie też jest chyba cosa nei tak ale nie wiem co to jest.

Jak zmieniłes jezyk w INPIE na ang?

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano

co do dawki to najlepiej pod DIS'em sprawdzic, bo pod nim pokazuje ze dawka powinna byc miedzy 5 a 7,

pozatym za male obroty biegu jalowego, i dlatego chcialbym prawa strone wykresow bo tam bedzie kat wyprzedzenia wtrysku "realny", tak jak kolega napisal to wskazanie temperatury swiadczy albo o odpietym albo uszkodzonym czujniku,

Opublikowano
bmw ma przepływomierz

jesli tak to masz go najprawdopodobniej uwalonego, bo w wersji z przeplywka wlasnie w przeplywce jest czujnik temperatury powietrza, ten ktory pokazuje ci -40 stopni :]

pozatym widze ze laczysz sie w inpie przez protokol dde 2.1 a sterownik z przeplywka to jak dobrze pamietam powienien byc dde 2.2 :|

Opublikowano

jutro zobaczę czy mam ten drugi protokół i czy się przez niego połącze

przepływkę juz mam inną na podmianę z tymi samymi numerami

myślę że zadziała :P

chciałbym sie też dowiedzieć co oznaczają pozostałe wykresy. zwłaszcza ką wtrysku ,

jakby ktos mógł sie pofatygować...

no i pech to nie wina przpływki chyba :cry: