Skocz do zawartości

Aluminiowe progi - czym czyscic??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam w mojej X5 aluminiowe progi (org), a po zimie zauwazylem ze wyszla na nich rdza (wiem ze na alu rdza nie wychodzi ale sa takie ciemne piegi), problem czym to wyczysic??? Chcialem uzyc pasty tempo - troche pomoglo, ale te czarne wystajace gumki bardzo utrudniaja polerowanie tego elementu. Wiec moze poradzicie mi jakim srodkiem zaatakowac, bo juz bardzo denerwuje mnie taki stan.

Pozdr

Opublikowano
Możesz spróbować spryskać to preparatem do czyszczenia alu felg. powinno pomóc
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

I jaki efekt po spryskaniu ?

A może użyłeś czegoś innego ?

Dodam tylko że mam ten sam problem

Opublikowano

mozesz sprubowac srodka o nazwie SIDOL taka zielona butelka czysci wszystko,ale nie gwarantuje i powinno pomoc,tylko ja kupuje to w niemczech to jest takie mleczko ale dziala dobrze.

pozdrawiam

ja poleruje taras w kepingu czyli brierki rewelacja.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
ten sierodek działa?
Opublikowano
Super serodkiem i niczemu nie szkodzi ani lakierowi i progom to aleczko Cif nie czyscik.sam to robie po zimie i nastepny raz w czerwcu..polecam sprawdzilem
Opublikowano

polecam forum:

http://forum.kosmetykaaut.pl/index.php

tu napewno znajdziesz to czego szukasz i pomoc w doborze środka do czyszczenia progów i nie tylko :D

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano
A mi czyszczą preparatem do alusów jak jestem na myjni. Nie zauważyłem skutków ubocznych a czyści ładnie.
  • 3 lata później...
Opublikowano
Odświeżam temat. Zrobił coś ktoś z tymi progami ? Bo też mnie drażnią i bardzo szpecą auto.. :/ :cry:
Opublikowano
Super serodkiem i niczemu nie szkodzi ani lakierowi i progom to mleczko Cif nie czyscik.sam to robie po zimie i nastepny raz w czerwcu..polecam sprawdzilem
Opublikowano

Ja mam inny bardzo tani i prosty sposób, wata metalowa dostępna np w castoramie,

Koledzy z myjni mi podpowiedzieli.

Efekt widoczny w mojej galerii x5 strona 3

viewtopic.php?f=140&t=232397&start=30

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano
A czy próbowaliście w jakiś sposób wyjąć te gumki w progach ? jest to możliwe ?
Opublikowano

Na litość....szczotą stalową drzeć???

Kupcie litr płynu Alumyt za 12 zł w slepie typu Opoltrans lub innym z częściami do Tir.

Tym się myje kotły w ciężarówkach i naczepy nielakierowane alu.

Radzę rozcieczyć conajmiej 1do1 bo będzie dym z aluminium i splukac pod ciśnieniem. Tym umyjecie także felgi, łazienkę z kamienia, bo cylit to już jak mydełko jest delikatny.

UWAGA. Żrące. Kapnęlo mi w buni to wykładzina zbielala.

Opublikowano
Kolego jeśli chodzi o te kołki gumowe .Jak chcesz próbować wyjąć to odradzam, miałem jeden urwany więc wymieniłem.Kupiłem w serwisie koszt jednej sztuki 2,50 zł,jest to jednorazówka ciężko jest włożyć a o wyjęciu nie ma mowy.Przy próbie wyjęcia górna część zostanie na górze, a dolna wpadnie do środka.Także powodzenia. :)
Opublikowano

nie drzeć a czyścić i nie szczotą ;-)

spójrz na moją galerię

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.