Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam w mojej X5 aluminiowe progi (org), a po zimie zauwazylem ze wyszla na nich rdza (wiem ze na alu rdza nie wychodzi ale sa takie ciemne piegi), problem czym to wyczysic??? Chcialem uzyc pasty tempo - troche pomoglo, ale te czarne wystajace gumki bardzo utrudniaja polerowanie tego elementu. Wiec moze poradzicie mi jakim srodkiem zaatakowac, bo juz bardzo denerwuje mnie taki stan.

Pozdr

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mozesz sprubowac srodka o nazwie SIDOL taka zielona butelka czysci wszystko,ale nie gwarantuje i powinno pomoc,tylko ja kupuje to w niemczech to jest takie mleczko ale dziala dobrze.

pozdrawiam

ja poleruje taras w kepingu czyli brierki rewelacja.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Super serodkiem i niczemu nie szkodzi ani lakierowi i progom to aleczko Cif nie czyscik.sam to robie po zimie i nastepny raz w czerwcu..polecam sprawdzilem
  • 3 lata później...
Opublikowano
Super serodkiem i niczemu nie szkodzi ani lakierowi i progom to mleczko Cif nie czyscik.sam to robie po zimie i nastepny raz w czerwcu..polecam sprawdzilem
Opublikowano

Na litość....szczotą stalową drzeć???

Kupcie litr płynu Alumyt za 12 zł w slepie typu Opoltrans lub innym z częściami do Tir.

Tym się myje kotły w ciężarówkach i naczepy nielakierowane alu.

Radzę rozcieczyć conajmiej 1do1 bo będzie dym z aluminium i splukac pod ciśnieniem. Tym umyjecie także felgi, łazienkę z kamienia, bo cylit to już jak mydełko jest delikatny.

UWAGA. Żrące. Kapnęlo mi w buni to wykładzina zbielala.

Opublikowano
Kolego jeśli chodzi o te kołki gumowe .Jak chcesz próbować wyjąć to odradzam, miałem jeden urwany więc wymieniłem.Kupiłem w serwisie koszt jednej sztuki 2,50 zł,jest to jednorazówka ciężko jest włożyć a o wyjęciu nie ma mowy.Przy próbie wyjęcia górna część zostanie na górze, a dolna wpadnie do środka.Także powodzenia. :)
Opublikowano

nie drzeć a czyścić i nie szczotą ;-)

spójrz na moją galerię

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.