Skocz do zawartości

Podswietlenie pokretel ogrzewania E32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie moge znalesc nic na temat wymianay podswietlenia w module ogrzewania, moj model ma 3 koleczka.Wyjolem to odpiolem 2 kostki.Odkrecilem obudowe (4 srubki) zdjolem silniczek z wiatraczkiem.

Odkrecilem pare srubek mocujacych plytke do drugiej czesci obudowy i tu STOP. Probowalem jakos podniesc ta plytke ale dosc mocno sie trzyma i niechce jej uszkodzic. Moze ktos z grupowiczow pomoze mi z tym.A i jescze jak tam wyglada sprawa oswietlenia sa to male zaroweczki ?

Pozdrawiam

Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=424&highlight=pod+wietlenie&sid=b4b5e22dc1820b829d5152ec620eecb4

Może tam cos znajdziesz. W E34 jest jedna żarówka. Musisz odkręcić kilka śrób na tylnej części tego panelu. Zdejmujesz przedni płat przeźroczystego tworzywa i dostajesz sie do żarówki. Tak jest w piątce. trzochę dłubaniny jest, ale to nic trudnego. Ćwiczyłem to już dwa razy.

Pozdrawiam, Michał
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tez się z tym bawiłem :) Poprostu podwadż małym śrubokrętem kołki zabezpieczające w potecjometrach regulacji temepratury i prędkości wentylatora nawiewu powietrza. Te kołeczki mają taki ząbek to ma wyskoczyc do góry i potencjometry zejdę i dostaniesz się do żarówek ...
sCorpioN