Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest taki że podczas jazdy mam dyskoteke na kokpicie. Zegary raz są podświetlane raz nie. Do tego nie działa ściemnianie świateł licznika. Jak ju ż zadziała to ściemnia klimatronik i nic więcej. Jak się dostać do modułu komfortu. Wiem że podobno w prawym słupki pod schowkiem. Problem się pojawia gdzy jest deszczowy dzień. Pomocy

Dzięx

P.S. Mile widziane foty

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W prawym słupku jest moduł świateł LCM, moduł komfortu jest centralnie pod schowkiem i musisz go wyjąć. Pod schowkiem są dwie śrubki i w schowki te tasiemki, jak go wyjmiesz to zobaczysz moduł
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A te dyskoteki to od modułu świateł czy komfortu? Nie wiem czy może się tam zbierać wilgoć że przy deszczach mi sie to pieprzy?

Może być to wina modułu, najlepiej jakbyś sprawdził ten moduł, wszystkie kostki i podjechał na diagnostykę, może są jakieś błędy w pomięci

Opublikowano

Mam moduł świateł LCM o numerach

BMW 8 386 208

LOEWE. LCM III o. LWR

08 6946053 024473 03

Czy musze trafić typowo w te numery czy też nie?

Znalazłem z identycznym numerem 8 386 208 lecz numer (ten drugi) jest inny

Mój jest 99rok touring 4,4 manual. na xenonie (jeszcze nie lift)

Czy jest szansa że po podpięciu pod kompa i skasowaniu w nim błędów (jeśli jakieś będą) wróci wszystko do normy?

Ile może ktoś skasować za podpięcie i wykasowanie błędów i gdzie w okolicach sosnowca jest jakiś szpec.

Czy można właśnie w tym LCM ustawić program do jazdy w dzień na światłach długich na 16%

Dzięx