Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem co jest ruszam jest ok ale jak wciskam pedał przyspieszenia to tak od 2.5 tyś do 3.5 tyś wolno przyspiesza i się tak jakby dusiła ale jak przejdzie za 3.5 to już idzie normalnie, mam tak od trzech dni wcześniej równo przyspieszała chodzi mi o to że nic nie przerywało nie szarpało i sie nie dusiło, wymieniłem już przepływomierz i silniczek krokowy i nic to nie dało. Tak się zastanawiam czy nie trzeba podpiąć komputera i ustawić jakiś parametrów dawki paliwa na wtryski i powietrza do przepustnicy może to od tego nie wiem

za podpowiedzi z góry wielkie dzięki

Opublikowano
przepływke i krokowy miałem od kumpla za darmo to tylko podmieniłem a te świece można sprawdzić jakoś w domu czy lepiej na kompa szukać błędów
Opublikowano
zrobiłem reset kompa i wszystko jest ok, i przy okazji zmieniłem świece, teraz wszystko chodzi tak jak powinno
Opublikowano
Witam. Kolego też miałem z szarpaniem przy przyspieszaniu i to właśnie od 2.5 do 3.0 tyś obrotów. No ale na szczęście już udało mi się ten problem wyeliminować. A przyczyną był pęknięty wężyk od wtrysku. I tak jeździłem aż w końcu pękł na amen i nie mogłem odpalić auta. A już też wymieniłem nowe świece i przewody bo myślałem że to właśnie to. A problem leżał gdzie indziej. Ale już jest ok. Auto idzie jak powinno . Pozdrawiam