Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki dość dziwny problem z moim autkiem a mianowicie nie zależnie czy jest ciepły ci zimny czy pada deszcz czy jest mróz czy słońce czasami jak odpalam auto to popracuje 2-3 sekundy i bez niczego gaśnie. Odpalam go ponownie i znów gaśnie i tak ok 4 razy. Zasilany jest tylko Pb i nie ma w nim LPG. Pojechałem na komputer po czym wyszło ,że jedna sonda jest uszkodzona. Wymieniłem dwie sondy na Bosch ale pomimo wszystko nadal zdarzają się te problemy z odpalaniem -problem występuje raz na 10 prób odpalania autka. Czy ktoś wie co to może być?
Opublikowano

komp kolego podepnij i wszystko sie wyjasni

a tak poza tym to podejrzewam czujnik polozenia walu korbowego

zycie zaczyna sie po 50i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdy go odpalasz na zimnym jakie obroty dostaje? Powinien trzymac przez chwile jakies 1000-1300rpm. Czy podczas nieudanej proby odpalenia zaczyna sie moze dlawic, czy nie moze sie wkrecic na wlasciwe obroty? Czy dziala tak jak powinien tylko po prostu w pewnym momencie sie wylacza jakbys wyciagnal kluczyk?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
po odpaleniu mogę wcisnąć gaz i silnik wchodzi na obroty ale i tak zgaśnie jak bym wyciągnął kluczyk . Nie ma przypierdów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Imobilizer? Niektore dzialaja tak, ze jak zlodziej sie wlamie, auto dziala kilka sekund potem po prostu gasnie. Nie znam sie na tym, ale co innego :?: :?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobre pytanie. :? Jesli jeden bedzie nie dobry, odesle cie do drugiego chyba.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie mi się uprzytomniło ,że auto ma takie objawy w słoneczne dni aleeee jak np jest po myciu czy też jest ciepło ale wcześniej deszczyk padał czy też było wilgotno (źle się w 1 poście wyraziłem). W związku z tym ma ktoś pomysł gdzie może leżeć przyczyna?
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam mam ten sam problem czesem po odpaleniu gasnie zdaza sie i w czasie jazdy jakby zginal prad za kazdym razem odpala bez problemu gasnie od 1 do 10 razy podlaczenie do kompa pokazalo blad przepustnicy i 8b czujnik przepustnicy zmienilem dalej to samo