Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie słabo wchodzi bieg wsteczny, mianowicie żeby włączyć wsteczny bieg musze tak ciągnąć drążek do lewej strony aż przesuwa mi się troche ten plastik w koło i przeciera mi się mieszek, nie wiem co wymienić żeby było tak normalnie jak w innych e36, może jakieś propozycje

z góry dzięki

Opublikowano
Mam identyczny problem. Nie wiem czy one tak serynie nie maja ;] ale nie jestem pewny czy mam seryny drążek zmiany biegów i to może być cała przyczyna tego. Ja mam 1.8 is Coupe. Pozdrawiam
Opublikowano
Witam

Tak jak w temacie słabo wchodzi bieg wsteczny, mianowicie żeby włączyć wsteczny bieg musze tak ciągnąć drążek do lewej strony aż przesuwa mi się troche ten plastik w koło i przeciera mi się mieszek, nie wiem co wymienić żeby było tak normalnie jak w innych e36, może jakieś propozycje

z góry dzięki

Najpierw sprawdź czy konsole masz dobrze umocowaną a potem czy nie masz za dużego luzu na elemencie nr9 na rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=25_0013&hg=25&fg=05

Opublikowano
konsole mam na pewno dobże zamocowaną, ale jeśli chodzi o ten luz na tym elemencie nr.9 to już nie jestem taki pewien, jak ruszam na luzie drążkiem to ma duże odchyły na boki a ten element też tak się rusza jak drążek
Opublikowano
Ten element powinien ruszać się razem z drążkiem dosyć sztywno bez jakichś wielkich luzów (możesz mieć jeszcze luz na elemencie nr7). Musisz wejść pod samochód i sprawdzić bo z takiego naszego gdybania nic nie będzie .
Opublikowano
byłem teraz i sprawdzałem ten luz na elemencie nr.9 jest minimalny a na tym elemencie nr.7 jest też niewielki i w tym elemencie są takie małe chyba plastikowe ząbki i mam jeden wyłamany to może to