Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie ! Drodzy klubowicze , czytałem kilka postów na temat telefonów w e65 ,ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Używam telefonu w aucie i korzystam z tego, który wysuwa się z kokpitu. Tam wpisuję PIN i wszystko działa - mogę telefonować i odbierać połączenia. A teraz o problemach ( studiowanie instrukcji nic nie dało)

- na kierownicy jest przycisk z symbolem telefonu - w jaki sposób z kierownicy ( oprócz odbioru) można wybrac żądany numer ?

- telefon -słuchawka ,który jest w wysuwanej szufladce-tam gdzie umieszczamy kartę SIM jest optymalnie naładowany ,tylko co z tego jak nie mogę z niego skorzystać ? Otóż jest tam napis w jęz.niem/ " Suche Basis" . Klawiatura działa i pokazuje 8 punktowe menu ,lecz działa tylko to ostatnie tzw. lokalne ustawienia... Jeśli chcę zmienić np. kod dostępu do telefonu - myslałem,że wlasnie w tym problem - pokazuje się napis " Kaine verbindung zur basis"

Może ktoś miał podobny kłopocik ?

A tak przy okazji - który z warsztatów od BMW polecacie w Szczecinie ?

Opublikowano
Dzięki bardzo jeszcze raz wwolny !!- na łamach forum - POMOC 100%! - trochę techniki-elektroniki i człowiek się gubi :D .
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam

panowie to podzielcie sie informacja, jak rozwiazaliscie ten problem?

u mnie rowniez w dodatkowej sluchawce wyswietla sie SUCHEN BASIS

jakby nie bylo polaczenia miedzy sluchawka a autem. jak to rozwiazac?

malo tego gdy dzwoni telefon nie slychac dzwonka.. moze ma to cos wspolnego z glosniczkiem od komunikatow (od zapalonych swiatel, bledow czy niezapietych pasow) ? bo chyba jest u mnie odlaczony.. bo gdy wyswietlaja sie komunikaty nie ma zadnego przy tym dzwieku...

dopiero kupilem auto i probuje uruchomic telefon.. gdy rozmowa trwa rowniez nie slychac rozmowcy..

moze cos mam uszkodzone?

z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hej,

jesli chodzi o przycisk na kierownicy, to prawdopodobnie mozesz podac nr glosowo, w jezyku niemieckim oczywiscie.

czy masz jeszcze na kierownicy przycisk z takim ludzikiem ktory mowi?

w mojej tym przyciskiem z telefonem tylko odbieram, natmiast tym drugim z ludzikiem, moge sterowac wiekszoscia funkcji glosowo, mowie nr telefonu po dwie trzy cyfry, on wyswietla sie na zegarach, pozniej mowie dzwon i dzwoni, z menu glosowego mozna rowniez edytowac ksiazke telefoniczna, zmienac usawienia, prawie wszystkich modulow w aucie. Ten system przedstawia sie jako SVC, i mowi kobiecym glosem.

moze to ci pomoglo

pozdrawiam

BMW RULEZ !!!