Skocz do zawartości

[E46]Mk4 zawiesza się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem. Posiadam dużą nawigację 16:9 z czytnikiem MK4 i podczas jazdy zaczęła mi restartować tzn. Wszystko gasło za chwilę uruchamiało się na nowo, a potem zawiecha, czasami na mapie, czasami w ustawieniach. Najgorsze jest to, że zawiesiła mi się w środku Niemczech gdzie bardzo jej potrzebowałem. Po wyjęciu płyty i chwili odpoczynku nawi działa, ale na razie nie wkładałem płyty. Dodam, że soft mam od kolegi cx3 lekko zmodowany(bootlgo i fotka w tle mapy), a mapy to najnowszy obraz BMW High 01-2010 wypalony w oryginale(bez wybebeszania z plików językowych) na płytce verbatima najniższą prędkością.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolega tak samo mial w E39 na tym sofcie, zmienilem mu na v32 i smiga jak narazie :)
Opublikowano
  • Autor
Dzięki, spróbuje zmienić soft, to może będzie lepiej.
Opublikowano
...soft mam od kolegi cx3 lekko zmodowany...
Kolega tak samo mial w E39 na tym sofcie, zmienilem mu na v32 i smiga jak narazie :)

Jako autor softu zrobiłem pewne testy:

Mapa: "BMW.Road.Map.Europe.HIGH.DVD.20010-01.MULTiLANGUAGE" która chyba jako pierwsza pojawiła sie w sieci faktycznie zawiesiła mi system, choć działa na OEM. Natomiast mapa: "Road_Map_Europe_High_2010_1_updated" (peb.pl) działa doskonale po "poisonowaniu", zmianie menu na PL czy dodaniu extra POI. Czyli to nie problem softu tylko mapy.

Opublikowano
Ja mialem podobne restarty dopoki nie wyczyscilem laseru w napedzie.