Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=117891

Witam mam problem przy wyjezdzie z garażu nagle pokazal sie komunikat charging fault i nie bylo wspomagania oraz straszny smrod palonej gumy chyba pasek ? Na drugi dzien juz sie nic nie pojawia ale czuc jeszcze troche smrod spod maski cieple jest kolo pasowe przy alternatorze czy to problem slizgajace sie paska czy cos wiecej ma ktos pomysl ? I jestem ciekaw czy lepiej na hol czy kawalek do warsztatu mozna podjechać?

Opublikowano

Moze łożysko?

Proponuje nie odpalać auta,hol i warsztat.

Kolega tez chciał tylko dojechać z awarią do warsztatu,ale nie dojechał,

a koszty mu wzrosły z 300zl do 1500zl.

To tylko moja rada

Opublikowano

niestety typowa usterka. Jest to kolo metalowo gumowe i nastepuje rozwulkanizowanie gumy z elementem metalowym. U mnie tez to padło przy okolo 180 kkm.

Koszt nowego kola to minimum 1350 zł. Mozna szukac uzywek.

Na szczescie wymiana to jakies 30 - 40 minut.

Pamietaj i wymianie paskow przy okazji.

NIe zapomnij o pompie wody wymien ja wraz z paskami i rolkami przed 200 kkm.

Opublikowano
Wymienilem kolo i paski ale pompy wody nie czy ja tez trzeba wymieniac i jaki koszt ,a po wymianie mam problem bo przy 2500 tys obrotow silnik cos dziwnie glosno chodzi
  • 7 lat później...
Opublikowano

Witam,

Chciałbym odświerzyć temat.

Otóż dzisiaj rano, jak niby nic wsiadam do samochodu odpalam i pojawił się błąd "Charging fault". Odrazu wyskoczyła ikonka AKumulatora, i odcieło wspomaganie.

dodam że nie było smrodu palonej gumy.

Co to może być?

alternator, klema ibs, pasek koło pasowe?Jaki przybliżony koszt naprawy?

Jak sprawdzić co poszło?

Ma ktoś z was jakieś manuale jak wyjąć np: Alternator, pasek osprzętu, kleme ibs?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Opublikowano
Masz wyżej napisane,sprawdz koło pasowe czy sie kręci czy stoi w miejscu,to po pierwsze a potem szukaj innych przyczyn.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.