Skocz do zawartości

ZNIKLY wycieraczki i kierunkowskazy e36 1.8tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pojechalem na myjke samochodowa , po umyciu autka wsiadam odpalam chce wycieraczki wlaczyc nie dzialaja , jade dalej chce skrecic na parging wlaczam kierunek tez nie dziala....

Mowie napewno bezpiecznik , zerkam spalony wkladam nowy i po przekreceniu kluczyka zeby sprawdzic czy dzialaja wycieraczki cos buczy i bezpiecznik przepala i tak bylo z 3 bezpiecz. az za 4 razem przestalo buczec i przestalo bezpiecz. przepalac... Ale to i tak nic nie pomoglo bo nadal niedzialaja kierunki i wycieraczki...

Co to moze byc?? Jest jakis przekaznik co odpowiada za kierunki i wycieraczki??

prosze o jakies porady??

Ten dzwiek buczenia wydobywal sie tak jak byz z okolic bezpiecznikow...

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano

Wrocilem od autka i co sie okazalo

ze przestalo buczec ale bezpiecznik dalej pali...

Jak wrocilem od myjki to wsadzilem bezpiecznik wycieraczki raz obrocily i na tym koniec bylo ale jak je wlaczylem to bardzo pomalu szly... myslalem ze to znow ten bezpiecznik patrze dobry jest , pomyslalem ze silnik ale ja mam KOMBI i posiadam 2 wycieraczki ale ani przod i tyl nie dziala...

Bezpiecznik ktory sie caly czas przepala to nr 14 na konsoli z bezpiecznikami

Na rozpisce pod deklielkiem nr 14 w przetlum. na PL to znaczy SZYBA PRZEDNIA...

Mysle ze to moze PRZEKAZNIKI ktore odpowiadaja za te 2 fukcje co nie dzialaja...

Czy ktos wie gdzie one sie znajduja??

Przekaznik od kierunkow to jest ten duzy czarny ale oprócz jego jest jeszcze inny?? Nie mam nikogo kto ma w okolicy e36 :/

Prosze o jakies wskazowki gdzie szukac i patrzec...

Zbliza sie 1-2-3 Maj i chcialem wyjechac ale jak tego nie naprawie to nici z wyjazdu :/

Opublikowano
od wycieraczek to silniczek może byś sprawdził. A o kierunków ta czarna kostka jest dobra?? A może sie woda dostała i sie zwarcie zrobiło i żarówki przepaliło sprwadź .
Opublikowano
od wycieraczek to silniczek może byś sprawdził. A o kierunków ta czarna kostka jest dobra?? A może sie woda dostała i sie zwarcie zrobiło i żarówki przepaliło sprwadź .

Ale czego mi caly czas bezpiecznik przepala??

Opublikowano

Ale czego mi caly czas bezpiecznik przepala??

Bo masz pewnie gdzieś zwarcie które trzeba znaleść