Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie dzis sprawdzilem na lancy olej i jest ciemno brazowy prawie czarny, wiec wydaje mi sie ze trzeba go wymienic. Mozecie mi podac jaki olej jest najlepszy i ile go mam wlac oraz jaki filtr musze kupic. I jeszcze czy wie ktos gdzie sprawdzic poziom oleju do ukladu kierowniczego bo od czasu do czasu jak jest zimny z rana to mi pokazuje blad ukladu Dynamic Stability Control. ? dziekuje z gory.
Opublikowano

witaj

oleju wchodzi 8litrów do silnika a jaki nalejesz hmm to juz twoja decyzja ja polecam mobil1 ale ilu uzytkowników tyle opinii

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadzam się z kolegą. Ilu użytkowników, tyle rodzajów oleju. Ja wlewam Castrol Edge 10W-60.

MOD EDIT: Po pierwsze nie krzycz, po drugie słownik ortograficzny się kłania ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ZGADZAM SIĘ Z KOLEGOM . ILU UŻYTKOWNIKÓW TYLE RODZAI OLEJU .JA WLEWAM CASTROL EDGE 10W 60 .

Masakra, 10W do nowego silnika? Jak rozumiem chcesz go zajechać.

Nie wiem jakie masz auto - jeśli bezyne z Valvetronic to TYLKO 0W, inaczej będziesz miał problem.

• 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nie pisaliscie jakie przebiegi, czy nie ma to znaczenia przy tych silnikach benzyna z Valvetronic? 100 czy 200 tys. i tak 0W-40?

Tak. To nie Fiat 125p, żeby mu olej na półsyntetyk czy nie daj Boże mineralny zmieniać :nienie: