Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

co powinno się znajdować i gdzie przy kole zapasowym? Lewarek, te gumy na lewarek (ile sztuk i gdzie powinny leżeć), coś jeszcze? Gdzieś widziałem kliny pod koła.

Opublikowano

wiesz co u mnie jest tylko:

lewarek x 1

klin pod koła x 1

a te gumy pod lewarek to sa zamontowane pod progiem a nie w bagażniku i tyle reszta kluczy jest w klapie.

Opublikowano
Czyli tylko jeden klin jest? W takim razie nie boicie się, że zgubicie te gumy?

Zgubimy????? One są przytwierdzone do karoserii na stałe :duh: Zwłaszcza, że jedną z osłon plastikowych podwozia mocuje się (oprócz spinek oczywiście) wsuwając z obu stron właśnie pod tą gumę/gniazdo na lewarek (osłona ma małe wypustki, które się wsuwa między gumę a karoserię/próg).

Co do wyposażenia we wnęce koła to jest lewarek i klin pod koło (1 szt.). Oba przykręcone motylkami.

Pzdr.

Opublikowano
Zrób fotkę lewarka i miejsca pod progiem gdzie go masz podstawić . U mnie główka lewarka idealnie pasuje do plastikowego gniazda , które jest pod progiem i nie potrzebne są jakieś gumy ( chyba że pod stopkę).
Opublikowano
Zrób fotkę lewarka i miejsca pod progiem gdzie go masz podstawić . U mnie główka lewarka idealnie pasuje do plastikowego gniazda , które jest pod progiem i nie potrzebne są jakieś gumy ( chyba że pod stopkę).

Dokładnie - nie są potrzebne żadne dodatkowe gumy pod lewarek. Lewarek ma kostkę/głowicę z białego plastiku a pod progiem jest zamocowana druga głowica z plastiku/bardzo twardej gumy, w którą wkładasz lewarek.

Być może u kolegi ten gumowe elementy spod progów były pourywane i ktoś to wrzucił luzem do bagażnika.

A gumę pod stopkę lewarka to chyba jednak bałbym się podłożyć bo co jak co ale stopa lewarka powinna spoczywać na czymś twardym.

Tu widać jak to wygląda po zainstalowaniu lewarka:

http://img406.imageshack.us/img406/4720/bebechy.th.jpg

Pzdr.

Opublikowano

To jest ta guma, co wstawiłem fotkę. U mnie ona się tak sztywno nie trzyma, dlatego zawsze ją wyciągam po użyciu lewarka.

Dzięki za pomoc :cool2: