Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy może mi ktoś pomóc w odnalezieniu gniazda do karty sim w e60 z 2008 roku? Próbowałem skorzystać z funkcji bmw online jednkaże pojawi mi się komunikat "sim card not avaible" lub coś podobnego.

pozdrawiam

Michał

Opublikowano
...funkacja ta nie dziala w Polsce :duh: , dziala na 100% w Niemczech :mrgreen: , nie wiem jak to funkcjonuje w innych krajach ... funkcja ta powinna wchodzic z "automatu" jak tylko auto wykryje Twoj telefon....chyba, ze masz sluchawke BMW (telefon) to wtedy aby z niego dzwonic/laczyc z netem musisz wlozyc karte... pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• 5 lat później...
Opublikowano
witam. chciałem odnowić temat :) a mianowicie u mnie w e61 telefon jest podłączony normalnie przez bluetooth i wszystko działa w momencie kiedy chce podłączyć się do bmw online wyskakuje komunikat ze nie ma karty sim. dodam ze auto jest użytkowane w Niemczech. a w aucie nigdzie nie ma żadnego miejsca gdzie ta kartę można włożyć :mad2: na jakiej zasadzie to powinno działać?? auto powinno się łączyć z telefonem i dzięki temu powinienem mieć neta ?? proszę o jakieś wyjaśnienie bo nie ogarniam tego :) pozdr
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli jest uruchomione dla twojego auta to udostępnij połączenie internetowe przez bluetooth z twojego telefonu.

Jak masz CIC i Combox

Opublikowano
Ja mam wejście na kartę SIM w podłokietniku na dole gniazda od telefonu. Jest widoczne od razu po otwarciu schowka.
Opublikowano
Ja mam wejście na kartę SIM w podłokietniku na dole gniazda od telefonu. Jest widoczne od razu po otwarciu schowka.

wiem o co ci chodzi :) ja tego wejscia nie mam mam tylko adapter na nokie o ile pamietam to 6230i :mad2:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Stare BMW Online tzn. to z CCC nie będzie działać.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
A masz opłacone?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przez 3 lata.
Opublikowano
Przez 3 lata.

tego nie wiedziałem. wiec co trzeba zrobić żeby wykupić dostęp?? trzeba się udać do serwisu czy można jakoś on line??

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Udać się do ASO