Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem ze swoja 320d , na nierownościach cos strasznie halasuje, bardziej jakby piszczy z tylnego zawieszenia, jak sie zatrzymam i rekami naciskam na tył auta to jest to samo, wciśnięcie=pisk , co to? Co sprawdzić?
Opublikowano
powodów może być kilka, ale możesz zrobić takie doświadczenie, lokalizujesz mniej więcej czy Ci piszczy po lewej czy po prawej stronie, jeżeli powiedzmy po lewej to otwierasz tylne lewe drzwi i siadasz tyłkiem na kanapie ( nie wsiadasz do auta ) i tak pare razy góra, dół, góra, dół jak piszczy to najprawdopodobniej amortyzator. U mnie tak było.

...::: Banditen Motoren Werke :::...

Dlaczego BMW?? Bo przedni napęd jest dla małych dziewczynek ;P

Opublikowano
piszczy ogólnie z tylu, z prawej i lewej strony. Ale zaczęło sie od lewej jakies 2 tyg temu, tydzien temu doszla prawa strona no i teraz bardziej piszczy lewa.
Opublikowano
No to jak dla mnie to są amory. Dorze że Ci zaczęły piszczeć oba to nie będziesz przy wymianie myślał "a jeden był dobry" :mrgreen: , nie zapomnij przy wymianie wymienić osłon i odbojów i nie rób tego najniższym kosztem bo jak pewnie wiesz u nas tylna oś jest kluczowa. Dobre amorki to komfort i bezpieczeństwo. Pozdro;)

...::: Banditen Motoren Werke :::...

Dlaczego BMW?? Bo przedni napęd jest dla małych dziewczynek ;P