Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Panowie mam pytanie czy te felgi z e38 http://moto.allegro.pl/item1010383392_felgi_z_oponami_bmw_7_e38_alum.html wejdą do e39 prawdopodobnie mają takie rozmiary 8"x18" ET 20 RS742 i 9,5"x18" ET 25 RS743 , są tam założone opony 235/50/18 i 255/45/18 i pytanie czy takie wejdą do e39 wiem że balon itp ale czy nie będzie obcierać albo wystawać . jak by ktoś mógł się wypowiedzieć bo mam zamiar się jutro po nie przejechać a blisko nie są :wink:

I jeszcze jedno pytanie jak wygląda sprawa z otworem centrującym

Z góry dzięki za odpowiedz

Edytowane przez kiler20
Opublikowano

Jeśli są tz rzeczywiście felgi dedykowane do E38, to do E39 ich nie wsadzisz, bo mamy większy otwór centrujący na piaście.

No chyba, że roztoczysz :roll:

Opublikowano
Dzięki za odpowiedz czyli trzeba szukać innych felg bo w powiększanie otworu nie ma sensu się bawić
Opublikowano
jesli felgi sa naprawde w dobrej cenie, zadbane, to mzoe i warto je roztoczyc - nie jest to ogromny koszt. Ja przyierzalem do swojej E38 felgi od E39 - ET jest chyba takie samo.
Opublikowano
A ktoś się orientuje jaki by był koszt roztoczenia tych felg i kto by mi to zrobił w Warszawie lub okolicach wawy .
Opublikowano

Pytałem w Warszawie - 20zł/szt.

Ale należy pamiętać, że oddajesz same felgi, więc dojdzie koszt zdjęcia/założenia opon i wyważenia kół.

Opublikowano
Koła nadal są na sprzedaż i cały czas się zastanawiam załóżmy że bym je roztoczył to czy wejdą one do e39 na 100% na oponach tych co są założone czyli 235/50/18 i 255/45/18 bo z tego co patrzyłem to takie felgi w e39 występowały na niższym profilu i pytanie czy na takich balonach wejdzie i nie będzie nic obcierać może ktoś ma u siebie taki profil opon ??
Opublikowano
Koła nadal są na sprzedaż i cały czas się zastanawiam załóżmy że bym je roztoczył to czy wejdą one do e39 na 100% na oponach tych co są założone czyli 235/50/18 i 255/45/18 bo z tego co patrzyłem to takie felgi w e39 występowały na niższym profilu i pytanie czy na takich balonach wejdzie i nie będzie nic obcierać może ktoś ma u siebie taki profil opon ??

zbyt wysoki profil te opony mają. Nawet jesli nie bedzie obcierać, to pewnie będziesz miał nieprawidłowe działanie innych elementów (prędkościomierz, licznik przebiegu, być może czujniki ABS)