Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odgrzeje kotleta

Wsadziłem do E61 2004r lampy z polifta. Nie zmieniałem modułu świateł, poprzekładałem piny tak by lampy działały tak jak to miało miejsce w przedlifcie z tym że paski led z klapy i nadwozia podłączyłem pod oświetlenie rejestracji.

Efekt?

Tylne paski led świecą (klapa i nadwozie)

Błędów żarówek rejestracji nie mam.

Reszta żarówek świeci jak przed zmianą czyli po dwie pozycyjne na lampe w budzie + zewnętrzne jako STOP

Błąd tylnych kierunkowskazów zlikwidowałem wykodowując (nicht_active):

KALTUEBERWACHUNG_BLK_H_L -sprawdzanie zimne
KALTUEBERWACHUNG_BLK_H_R

WARMUEBERWACHUNG_BLK_H_L - sprawdzanie ciepłe
WARMUEBERWACHUNG_BLK_H_R

FEHLERMELDUNG_CC_BLK_H_L - komunikat w komputerze
FEHLERMELDUNG_CC_BLK_H_R

teraz pytanie mam o światła pozycyjne tylne. Na obecną chwilę palą się razem z paskami led przez co są mało widoczne (mowa o lampach na budzie).

Co należy przekodować w E61 by zgasły pozycyjne z tyłu, a świecił się tylko STOP? może być jeden na stronę, mogą być dwa STOPy na stronę.

Czy to się odbywa poprzez

RL_BL_PARKL_FKT

RL_BL_PO_RL_FKT

dobrze kminię?

RearLight_BrakeLight_ParkingLight ? co to FKT?

RearLight_BrakeLight_Position_RearLight ???

z góry dziękuję za pomoc

• 4 lata później...
Opublikowano
Odgrzeje kotleta czy ktoś może opisać jak dokładnie podłączyć lampy LCI do E61 z roku 2004 nie chce wymieniać modułu na LM II ponieważ mam lampy dynamic drive i są po regeneracji. Będę wdzięczny o dokładne instrukcje jak podłączyć oraz co trzeba zakodować lub zmienić.