Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z rozrusznikiem na rozgrzanym silniku. Po przekręceniu stacyjki rozrusznik milczy jedynym sposobem odpalenia to zwarcie styków na rozruszniku i wtedy kręci jak szalony. Regenerowałem rozrusznik nic nie pomogło. Gdy auto ostygnie wszystko jest w porządku.Help
Opublikowano
namiastke tego zachowania zauważyłem u siebie, tzn jak jest mocno nagrzany to czasami po przekreceniu kluczykla na rozruch potrafi zakręcić po sekundzie. tak to jest juz od prawie dwóch lat i nie zmienia sie. nie wiem czy to czasami nie jest elektormagnesik przyuciagajacy bendiks. Bo chyba jest tak zed dopuki bendiks nie wyjdzie rozrusznik nie zakreci i moze niedochodzic do konca

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
mam problem z rozrusznikiem na rozgrzanym silniku. Po przekręceniu stacyjki rozrusznik milczy jedynym sposobem odpalenia to zwarcie styków na rozruszniku i wtedy kręci jak szalony. Regenerowałem rozrusznik nic nie pomogło. Gdy auto ostygnie wszystko jest w porządku.Help

Jezeli kreci na krotko to nie jest wina rozrusznika tylko co innego !

Stacyjka ,przewod zalaczeniowy,itd,

Ja stawiam na stacyjke.

pozdrawiam

Opublikowano

wszystko ok.myślałem nad stacyjką ale zrobiłem obejście i na kablu przy stacyjce zrobiłem obejście na swicza i też nie pomogło po jego naciśnięciu gdy nie pali również delikatnie przygasają kontrolki i jest taki sam objaw.Nie wiem czy dobrze myślę ale od stacyjki do rozrusznika powinien być jakiś przekaźnik tylko jest problem czy naprawdę jest i który.

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Ja mam E 30 ale to powinno byc podobnie.

Umnie nie ma przekaznika na rozrusznik tzn nie ma go w opisie inst .elektr.

Podobny problem mialem w golfie i powiedziel mi ,ze to sprawa koncowek kabli zasilajacych /ze podgnily/ podobno to ogladali i czyscili i bylo lepeiej.

Sprobuj je odkrecic i zobacz jak wyglodaja.Oprocz tego tam byly jakies zabezpieczenia ze stykami.

,ktore po dluzszym kreceniu sie rozwieraly i nie dawaly pradu

pozdrawiam

Opublikowano
tylko gdzie te zabezpieczenia się znajdują . Zastanawiam sie jeszcze nad masą gdy przewód jest zaśniedziały tylko czy to ma coś wspólnego z temperaturą. Pozdrawiam