Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejka!

czy ktoś miał wrażenie, że sprzęgło nie zawsze działa równie skutecznie? Ostatnio miałem wrażenie, że spadła płynność przy zmianie biegów. Od 2-3 dni, przy różnych butach. Silnik szarpie przy puszczaniu sprzęgła. Pamiętam, że już tak miałem już kiedyś podobne odczucia, które minęły tak nagle jak się pojawiły. Celowo piszę o odczuciach, bo biorę pod uwagę, że sprzęgło jest ok, tylko ja mam śliskie dni ;)

Druga sprawa - dziś zablokowal się automatyczny zamek - drzwi nie zamykały się. Dopiero po odpaleniu zamka z kluczyka wszystko wróciło do normy. Na kołku od zamka, tego który chowa siędo drzwi przy zamykaniu zauważyłem podłużne rysy... Czytałem na forum, że problemy z centralnym z. to nie rzadkość w E90, tylko ten przypadek troche dziwny...

pozdrawiam!

Michał

PS jak ktoś zobaczy e90 w kolorze arctic blue jezdzaca pokracznymi bokami, to mogłem być ja :) Bardzo lubię po prostu jeździć moja 3, czasem śmigam bez celu, a raczej dla przyjemnosci, ale ostatnio odłączam DTC i poluję na puste kawałki zakrętów w róznych częściach Wawy

• Członkowie klubu
Opublikowano
Sprzęgiełko się kończy. Tym bardziej, że lubisz pośmigać bokiem.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
PS jak ktoś zobaczy e90 w kolorze arctic blue jezdzaca pokracznymi bokami, to mogłem być ja :) Bardzo lubię po prostu jeździć moja 3, czasem śmigam bez celu, a raczej dla przyjemnosci, ale ostatnio odłączam DTC i poluję na puste kawałki zakrętów w róznych częściach Wawy

wylacz DSC (DTC to tylko ~30% calego systemu kontroli trakcji) i zapodaj na wiadukt przy wyscigach konnych, zjazd z dolinki na piaseczno...500m delikatnego luku :mrgreen: :mrgreen: malina dla dlugiego bezpiecznego boku :mrgreen:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

wylacz DSC (DTC to tylko ~30% calego systemu kontroli trakcji) i zapodaj na wiadukt przy wyscigach konnych, zjazd z dolinki na piaseczno...500m delikatnego luku :mrgreen: :mrgreen: malina dla dlugiego bezpiecznego boku :mrgreen:

w sumie, to znam ten łuk ;) pozdro AO!