Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mamy problem w E39 przed liftem u kolegi ,nie mozna sie z niczym polaczyc np Inpa pokazuje zasilalnie ,po kluczyku ale brak jakiejkolwiek komunikacji,nie monza tez skasowac inspekji 7 pinem .Mial ktos taki przypadek ? ,Dokad moga isc linie diagostyczne z gniazda?
Opublikowano

miałem coś takiego niedawno w e46 kolegi, jacyś experci próbowali "upiększyć" stan licznika i go zarżnęli.

Nawet w serwisie nie mogli wejść w żaden sterownik. Sam licznik służy jako gateway pomiędzy liniami diagnostycznymi wiec skoro nie możesz się połączyć z autem to możesz mieć walnięty licznik.

Bezpieczniki z OBD i IKE sprawdzałeś?

na razie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mamy problem w E39 przed liftem u kolegi ,nie mozna sie z niczym polaczyc np Inpa pokazuje zasilalnie ,po kluczyku ale brak jakiejkolwiek komunikacji,nie monza tez skasowac inspekji 7 pinem .Mial ktos taki przypadek ? ,Dokad moga isc linie diagostyczne z gniazda?

Linie diagnostyczne masz rozrysowane w WDS. Ktory rok tej e39? Najszybciej przelecz kable od zlacza dowolnego moduly do gniazda diagnostycznego.

Opublikowano

Linie diagnostyczne masz rozrysowane w WDS. Ktory rok tej e39? Najszybciej przelecz kable od zlacza dowolnego moduly do gniazda diagnostycznego.

96 r. poszukam w takim razie w WDSie schematu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moze mi ktos dac namiar na WDS zeby pociagnac ?? bo pozyczyłem i juz nie wrócił do mnie a w miedzy czasie padł mi dysk :( a włąsnie mam problem z podłaczeniem sioe do e39 2001r nie ma wogóle zasilania w złaczu diagnostycznym. moze ktos na szybkiego mi spojrzec i powiedziec gdzie zaczac szukac ?? bezpieczniki oki.

Samochód lekko nadpalony prawy przedni błotnik, sterownik abs sfajczony na amen i od niego bezpieczniki sa spalone. Skrzynka ze sterownikiem silnika cała nie ruszona.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
mega wielkie dziki :) Nie wiedziałem o istnieniu wds online :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa