Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z tylnymi światłami (tymi umieszczonymi na klapie bagażnika).

Mianowicie mimo sprawnych żarówek nie świecą światła przeciwmgłowe, wstecznego.

Problem nie występuje cały czas - a tylko wtedy gdy świeci się kontrolka światła bagażnika(otwieram bagażnik i zapala sie pomarańczowa kontrolka na desce rozdz. zamykam bagażnik i świeci sie cały czas zamiast zgasnąć i właśnie wtedy nie dzialaja te światła.Nie działały przez 2-3 m-ce później działały przez 2 m-ce ale też nie zawsze.Teraz od 2 m-cy nie działaja i na desce rozdzielczej cały czas świeci się ta kontrolka jak przy otwartym bagażniku, ale jest to chyba kontrolka światła mijania.

Prosze o pomoc.

Opublikowano
pod tylną kanapą jest skrzynka z przekaźnikami, modułem komfortu itd. U mnie pomogła wymiana przekaźnika sterującego oświetleniem wnętrza auta i bagażnika i alarmem. Problem miałem podobny - nie gasnące światło mimo zamkniętego bagażnika. Musisz wyniuchać który przekaźnik jest od czego i go wymienić. Mój po prostu się zawieszał i nie rozłączał. Wystarczyło go lekko pstryknąć i zaczynał dobrze pracować.