Skocz do zawartości

BARUM, GOODYEAR czy Pirelli ? 225/45/17 która wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o to ze rozwalilem ostanio opone jedna na dziurze, no i musze teraz kupic 2 nowe, 1 przeciesz nie zmienie. Co wybrac z nizej podanych? Ktora warto. Chyba ze macie inne propozycje w tej cenie??

Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi

Barum 225/45 R17 Bravuris 2 [91]W

GOODYEAR EXCELLENCE 225/45R17 91Y (300 km/h)

Pirelli P6000 91Y 225/45/17

Barum 285 zl, GOODYEAR i Pirreli 320 zł za sztuke.

Opublikowano
Chodzi o to ze rozwalilem ostanio opone jedna na dziurze, no i musze teraz kupic 2 nowe, 1 przeciesz nie zmienie. Co wybrac z nizej podanych? Ktora warto. Chyba ze macie inne propozycje w tej cenie??

Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi

Barum 225/45 R17 Bravuris 2 [91]W

GOODYEAR EXCELLENCE 225/45R17 91Y (300 km/h)

Pirelli P6000 91Y 225/45/17

Barum 285 zl, GOODYEAR i Pirreli 320 zł za sztuke.

pirelli p6000 mają bardzo kiepskie opinie, w przeciwienstwie np. do P7, które jednak są znacznie droższe

barum to raczej najniższa półka cenowa, więc zakładam że jakościowa również. Jeśli koniecznie chcesz coś z tej trójki to stawiam na goodyear, ale nie przesadzaj z indeksem prędkości - za to się dopłaca niemałe pieniądze, a wystarczy Ci w zupełności indeks V

Opublikowano
nie ze koniecznie chce cos z tej trojki. CHcialem kupic jakies opony znanej firmy ale nie super drogie. Te opony co podalem sa na allegro najtańsze jesli chodzi o znane firmy, chińczyków nawet nie brałem pod uwage. a indeks prędkości to też nie patrzylem zeby byl najwiekszy... poprostu trafilem na ta aukcje http://www.allegro.pl/item998965739_225_45r17_goodyear_excellence_tireline_eu_hit.html cena najlepsza na allegro jak za te oponki wiec juz wczoraj je kupiłem no i czekam na kuriera...
Opublikowano
No cena bardzo dobra. To fakt. A opony też są w porządku. Pirelki dobre są tylko z tej górnej półki cenowej. Tylko mają wieeeeeeeelki minus. Ścierają się ho****ie szybko :) Mam u siebie założone PZero Rosso, dałem 600zł za sztukę w maju tamtego roku. Jeżdżę raczej umiarkowanie, a one po tym sezonie będą już szły na śmietnik :duh: Z Goodyearami nie ma tego problemu. Tylko WAŻNE aby nie były "Made in China" bo w nich to tylko napis jest firmowy :P

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano
Mam u siebie założone PZero Rosso, dałem 600zł za sztukę w maju tamtego roku. Jeżdżę raczej umiarkowanie, a one po tym sezonie będą już szły na śmietnik

hmm ja mam P7 i już czwarty sezon jeżdzę :) i nadal wyglądają całkowicie w porządku, natomiast zimowe SottoZero są teraz po dwóch sezonach i jeszcze tylko jeden wytrzymają

Opublikowano
no właśnie ta cena mnie zainteresowała. na innych aukcjach ok 400 zl trzeba dac :). No narazie czekam. Mialem 4 michelin pilot sport z 2007 roku i sa jeszcze w bardzo dobrym stanie, no tylko 1 sie rozwalila i tylko dlatego musze zmienic 2 na tyle :/
Opublikowano
dostałem dzis oponki :) jutro zakladam. Cena 319 zl wydaje mi sie byc cena niska, nowe z gwarancja. Data produkcji 9 tydzień 2010 r więc nowe :) no i co najważniejsze MADE IN GERMANY a nie czajna :)więc gość wporzadku na allegro.