Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem ,otóż zauważyłem że poci mi się pod autem olej, dokładnie nie wiem gdzie ale w okolicach śruby spustowej,ale do rzeczy chciałem sprawdzić stan oleju bagnetem złapałem za niego i.....czerwone plastikowe kółeczko zostało mi w ręku, ułamało się , strasznie to miejsce jest zapieczone, co to może być za objaw, co mam teraz zrobić ,czy można jakoś wymienić ten bagnet i czy trzeba przy wymianie wymienić olej, i co to może być ten mały wyciek pod autem, koło śruby i czujnika poziomu oleju auto e39 530d 2002 touring,czekam na porady
Opublikowano
podobno bagnet można wypchać od dołu(z drugiej strony)? czy ktoś to kiedyś robił czy jest dojście pod autem? ale najpierw spróbuję wyciągnąć go z góry może mi się uda, byłem dzisiaj a aso we wrocku i dałem za bagnet 49 PLN a obudowa kosztuje 129 ale na razie nie kupowałem,a co do wycieków czy może to być zapchana odma?