Skocz do zawartości

E61 525d Co ile wymienia sie filtr kabinowy(Microfilter)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Wczoraj sprawdzilem filtry przeciwpylkowe(kabinowe) na komputerze pisalo ze do wymiany mocrofilter za 12000tys km jednak filtry byly zawalone i to bardzo!! postanowilem je wymienic ! zresetowalem microfilter ( mam nadzieje ze to jest ten filtr? ) i wyskoczylo mi 130000tys km!!! ze nastepna wymiana! wiec sie pytam czy to normalne zeby te dwa filtry wymienialo sie co 130000tys?? czy to troche ne zaduzo ? pozdrawiam
Opublikowano

Doczytałem sie w instrukcji ze Mikrofilter to jednak filtr przeciwpyłkowy :) z wegla aktywnego :) czyli dobrze skasowalem :) dziwi mnie jednak przebieg po jakim trzeba wymienic ten filtr 130000tys km ??!!! chyba ze komputer oblicza sobie jakos przeplyw powietrza i jak wyczuje ze idzie slabiej to sie zmniejsza ten przebieg ?? tak jak z klockami swiecilo mi sie 31000 tys km a po przejechaniu trasy 300km pokazalo 29000tys . pozdrawiam

jarek_pr dzieki za dobre checi i za odpowiedz ale jak nie jestes pewny na sto procent to nie odpowiadaj bo wprowadzasz ludzi w błąd . Pozdrawiam

Opublikowano
a moze skasowałes to kilkukrotnie? Kiedyś tak udało mi sie zrobić w E39 z inspekcją olejową pod kątem terminu

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Skasowalem tylko 1 raz, dziwne nie rozumiem tego :( w instrukcji filtra pisze zeby wymieniac go co 15tys km !!!! a tu na komputerze pisze 130tys !!! ??
Opublikowano
Tak to jest filtr pyłkowy i dobrze skasowałeś. Ale coś masz nie halo że ci tyle pokazało po resecie, też to robiłem ostatnio i mi pokazuje od 15tyś znowu w dół. A tak po swojemu to dla mnie i tak jest za dużo jak na filtr żeby tyle wytrzymał, ja wymieniam jak szyba mi już zaczyna mocniej parować albo rano jak mam zaparowane i nie może właśnie tego rozdmuchać tylko takie dwa placki robi na szybie :D tym bardziej że taki węglowy to koszt 100zł :)