Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie pomocy. Nie mam mocy w moim aucie. Od poprzedniego właściciela dowiedziałem się że mam wsadzona pompę starego typu sterowana mechanicznie linka. Auto jest mułowate. Nie działa ekonomizer i wisi sporo kabli po poprzedniej pompie wtryskowej. Pali sie pomarańczowa kontrolka na desce. Pomóżcie mi proszę w przywróceniu mocy. Na pompie wtryskowej na samej górze wychodzi przewód do turbo sprężarki. Zdejmując go nic się nie dzieje (nie leci powietrze ani ropa - co powinno lecieć?). Czy przy dodawaniu gazu mechanizm mechanizm przy turbo powinien dawać wsuwać i wysuwać. Mam zdjęcia ale nie mogę ich załączyć. Proszę pomocy!!!!
Opublikowano
dziś odłączyłem komputer pierwszy od strony szyby przedniej. potem odpaliłem auto i nie wykazało żadnej różnicy tylko zgasła pomarańczowa kontrolka błędu. Zamówiłem wiec taki sam komputer i zobaczymy jak go podmienię. Pomierzyłem też napięcie na wtyczce dochodzące do części z napisem "turbo diesel" chyba mieszaczem i wykazało około 5 V?? Zciągnąłem obudowę filtra i zajrzałem w turbinę. Wiatrak w środku się kręcił wiec chyba jest sprawna?
Opublikowano
powiedzcie mi proszę taką rzecz. Do części z napisem "turbo diesel" (chyba mieszacz) odchodzi cienki wężyk ciśnieniowy. Co tam powinno płynąć - olej, ropa czy powietrze? U mnie nic nie płynie. Tak samo od pompy wtryskowej odchodzi taki sam wężyk ciśnieniowy (z najbardziej górnej części pompy) i też nic nie płynie? Czy pompa powinna mieć w sobie olej? Sorry za nie fachowy język ale jestem początkującym
Opublikowano

NAPRAWIONE :P !!!!!! WYMIENIŁEM KOMPUTER PIERWSZY OD STRONY SZYBY I MOC WRÓCIŁA. BMW JEST MOCNE I ZRYWNE. MAM JESZCZE TROCHĘ PIERDÓŁ DO ZROBIENIA ALE TO PRYSZCZ W PORÓWNANIU Z TURBEM.

KOLEGO CO MI ŻYCZYŁEŚ KRZYŻ NA DROGĘ NAJLEPIEJ ABYŚ SIĘ WIĘCEJ NIE ODZYWAŁ I NIE RADZIŁ NIKOMU WIĘCEJ. JEXDZIJ SOBIE DO WARSZTATU I TAM SIĘ MADRUJ :nienie: