Skocz do zawartości

320d 136KM Duży przebieg warto dokładać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam od czasu dylemat... mam z autem problem że nie ciągnie jak powinno ( ogólnie w servisie bosha coś mi wspomniał że korekcja jest prawie 7 na wtryskach, mam 2 termostaty walnięte, nikt nie umie mi powiedzieć skąd są turbodziury i to że nie ciągnie jak 136KM ...) Zrobiłem wszystko co na forum pisało (czyszczenia, nowe rurki itd itd.) bez rezultatu.

Auto pali na ogół w okolicy + - 6.5l wg. Menu serwisowego o ile dobrze pokazuje.

Oleju raczej niebierze - nie zauważyłem ubytku.

W zimie na -20 nie odpali. Na wyższych temperaturach raczej 0 problemu.

Ale do sedna... Na budziku mam 165tys km. Wiadomo nierealne... pokosiłem się o analizę książki serwisowej z 3 wpisami :/... ale wychodzi na to że jeśli ktoś jeździł tyle co między przeglądami to auto MA + - 500 - 600 tys KM !!!...

Bez zbędnych ceregieli.... warto dokładać do takiego auta czy raczej będzie już tylko gorzej.... ? Pytam z doświadczenia innych....

Opublikowano
Kolego goń je i to jak najszybciej.
Opublikowano
  • Autor
Tak mi się właśnie wydaje też.... musiałbym włożyć pewnie z 6 tys minimum żeby wiele rzeczy powymieniać... a wydaje mi się że to w tym roczniku już trumna :( ... mimo tego że naprawde wyglądowo jest piękna i zadbana, zawieszenie itp igła...